Skolavslutningar i kyrkan väljs bort

Skolavslutningar i kyrkor är kontroversiellt.
Skolavslutningar i kyrkor är kontroversiellt.
Många skolor i norra Stockholm väljer bort kyrkan vid skolavslutningar, polisen söker tillstånd för 55 högteknologiska kameror, polisväder gör helgen lugn och den populära 127 Festivalen blir av som planerat, trots en svår brand. Här är morgonens nyheter.

Skolavslutningar i kyrkan väljs bort

En färsk undersökning visar att 8 av 10 svenskar stödjer skolavslutningar i kyrkan. Ändå är det få skolor i norra Stockholm som väljer att ha det. En anledning kan vara att det är svårt att hitta en kompromiss mellan vad som ses som för religiöst för skolor och hur mycket kyrkor kan anpassa sin verksamhet.

Polisväder kan göra partyhelgen lugn

När en av sommarens mest fullspäckade helger står för dörren kan polisen få hjälp från ovan. Vädret ser inte ut att bli strålande.
– Det finns ett samband mellan dåligt väder och lugna helger, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen.

Polisen söker tillstånd för 55 kameror

Polisen har begärt tillstånd för 55 högteknologiska kameror i Stockholm. Kamerorna sitter redan uppe och är i gång, i centrumen i Rinkeby, Kista och Husby men om de ska sitta uppe längre en en månad krävs länsstyrelsens godkännande, skriver Dagens Nyheter. Får polisen nej tänker man överklaga.

Håkan Hellström tar över Stockholm

Fredag och lördag kväll spelar Håkan Hellström på Stockholms Stadion. Det innebär starten på den sista på flera år för artisten, som sedan ska ägna tid åt att skriva nytt material i några år. Oavsett om du har biljett eller inte så finns det många Håkan-fester att gå på före och efter de båda konserterna.

Stockholmsliberaler tar inte ställning i strid

Liberalerna i Stockholms län, som är partiets tyngsta distrikt, tar inte ställning i striden mellan Jan Björklund och Birgitta Ohlsson, om partiledarposten. Det beskedet kom sent i går kväll, sedan styrelsen för Liberalerna Stockholms län sammanträtt, meddelar Aftonbladet.  Förbundsstyrelsen i Liberala ungdomsförbundet (Luf) meddelade dock att man stöder Birgitta Ohlsson.

Sommaren blir en fest, trots branden

Natten till den 1 juni eldhärjades Parkleken Ängen i Bredäng svårt. Många undrade hur de skulle gå för 127 Festivalen, som drar över 20 000 besökare varje år, och brukar ha trästugan som en av sina baser. Men nu är beskedet att både 127 Festivalen och Lovely days, som är Fryshusets sommarprogram för unga i Skärholmens stadsdel, blir av som planerat.

Inget regn under skolavsutningarna

Det är soligt nu på morgonen, men under förmiddagen blir det halvklart till mulet. Glädjande för alla som har skolavslutning är att det regn som eventuellt kan falla dröjer till eftermiddagen, och inte blir särskilt rikligt. Temperaturen  blir mellan 13 och 15 grader.