ANNONS

Man sköts i benet i Vällingby

Ambulans
Den skottskadade mannen fördes i ambulans till sjukhus.
Man skottskadades i benet i Vällingby i går kväll, oljeutsläpp i skärgården och hög tid för vinterdäck.
Här är några av nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Skott avlossades i Vällingby

En man blev skjuten i benet i går kväll vid 21-tiden i Vällingby. Polisen har fått in uppgifter om att ett fordon ska ha lämnat platsen strax efter att skott ska ha avlossats.

Polisen spärrade av den misstänkta brottsplatsen och pratade med vittnen under tisdagskvällen. Mannen som skottskadades fördes med ambulans till sjukhus. Ingen är ännu gripen. Händelsen är i nuläget rubricerat som synnerligen grov misshandel.

Bilförare körde rattfull

En bilförare vägrade stanna för polisens tecken på Hågelbyleden i Botkyrka i natt klockan 02.34. Föraren körde vidare i hög fart, bland annat förbi några vägvakter som fick hoppa åt sidan för att inte bli påkörda. Efter ytterligare en bit körde föraren av vägen vid Katrinebergsvägen, och kunde kontrolleras av polis. Föraren klarade sig utan skador, men är nu misstänkt för flera trafikbrott, bland annat drograttfylleri och grov olovlig körning.

Hög tid för vinterdäck

Trots det milda novembervädret är det hög tid för vinterdäck. Mitt i listar vilka regler som gäller i Stockholm.

Strandskyddet kan lättas upp

Landstinget säger ja till en mer flexibel tolkning av strandskyddet.
– Det ska vara möjligt att bygga och bo, och bedriva näringsverksamhet, i skärgården, säger landstingsrådet Gustav Hemming (C).

ANNONS

Oljeutsläpp i skärgården

Under tisdagen bekämpade kustbevakningen ett oljeutsläpp i farleden mellan Vaxholm och Kanholmsfjärden i Stockholms skärgård, rapporterar SVT.

– Vi har fått bekräftat att det är en mineralolja som hittats i vattnet, säger Mattias Lindholm, presstalesperson på Kustbevakningen, till SVT. 

Kustbevakningen sanerade under natten och idag ska flygningar ske över området för att ta reda på utsläppets omfattning, enligt SVT. Det finns i nuläget ingen misstänkt och de berörda kommunerna Vaxholm, Värmdö och Österåker har informerats om händelsen.

Läget i trafiken

En trafikolycka inträffade i morse på E4 vid Trafikplats Bredäng i riktning mot Uppsala. Tre personbilar i vänter körfält. Ett körfält är blockerat fram till cirka 7.30. Vägassistans och bärgare är på plats.

Vädret

Idag blir det gråmulet väder med dis eller dimma. Mellan 7 till 9 plusgrader med svag vind.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.