22-årig man sköts i Tensta – avled på sjukhus

Stockholm.
Stockholm.
✔️22-årig man sköts till döds i Tensta ✔️Smash and grab-kupp mot lyxbutik på Karlavägen ✔️Polisen kallar in extra man inför dagens demonstrationer på Medborgarplatsen
Här är de senaste nyheterna och tipsen från hela Stockholm

22-årig man sköts till döds i Tensta

Det var vid 20.38-tiden igår kväll som flera personer larmade polisen om skottlossning på Risingeplan i Tensta. Flera smällar ska ha hörts i området och en person blivit skottskadad.

Personen, en 22-årig man, fördes akut i en polisbil till Karolinska sjukhuset. Mannens liv gick inte att rädda och han avled senare av sina skador.

Polisen genomförde under kvällen dörrknackning i Tensta och har inlett en förundersökning om mord.

Exklusiva väskor stals på Östermalm

Kl. 06.26 i morse fick polisen in ett larm om att okända personer krossat en ruta till en butik på Karlavägen. I butiken säljs exklusiva vintage-varor.

– Jag vet inte exakt vad de stulit, men de säljer exklusiva väskor från Chanel, Dior, Gucci och Louis Vuitton. Kollar man på nätet ligger de dyrare väskorna på 30000 kronor styck, säger Mikael Pettersson vid polisens regionledningscentral.

Stöldgodset ska ha lastats in i en utlandsregistrerad mörk Audi Combi och försvunnit. Inledningsvis ställde sig flera patruller på strategiska platser för att spana efter bilen, dock utan att det gav något, enligt polisen.

Extra poliser till Medborgarplatsen

Polisen har kallat in extra personal inför lördagens flera sammankomster på Medborgarplatsen. Förutom den pågående sittdemonstrationen med afghanska ungdomar väntas en motdemonstration äga rum kl. 13. Även en stöddemonstration för de afghanska ungdomarna är planerad till samma tid.

Samtidigt ska även Hammarby ha en stor handbollsfest mellan 11-19.

– Det är något vi vet om och har arbetat inför. Det är ett extra uttag av personal inför det, säger Mikael Pettersson vid polisens regionledningscentral.

Döde vännen med vid vigseln

Idag gifter sig Sari Aaltonen och Kenneth Schärström vid Lötsjöns vatten. Vigseln blir extra känslosam för Kenneth – intill ligger barndomsvännen, som skulle varit hans best man, begravd.

Skatefest i Högdalen – och midnattslopp ikväll

För tredje året i rad ordnas skejt- och musikfesten Bowlstock i Högdalen. Fredag till söndag, 18-20 augusti, fylls Högdalen av skejtare. I år kommer några av de bästa åkarna i världen för att delta i den kommande OS-grenen Park Skating.

Stora delar av Södermalm spärras också av under lördagskvällen då det traditionsenliga Midnattsloppet går av stapeln. 35000 personer väntas springa, och en en nyhet för i år är Glada Midnattsloppet, loppet för alla som har en kognitiv funktionsnedsättning.

Danny Saucedo återupplivar Nytorgsfesten

Konserter, marknadsstånd och vegetarisk mat. I helgen är det dags för Nytorgets gratisfestival i dagarna tre.

– Det blir en folkfest, säger arrangören Danny Saucedo.

Mulet och regn övergår i solstrålar

Lördagsmorgonen i Stockholm bjuder på grått regnväder. Men lagom till eftermiddagskaffet lättar det upp med solglimtar. Temperaturen håller sig kring 18-19 grader under dagen.