Man sköts ihjäl i Rissne i natt

Rissne
Flera personer slog larm om skottlossning i Rissne lite efter midnatt.
En man i 35-årsåldern sköts till döds på Rissne torg i natt. Bostadspriserna fortsätter att backa i Stockholm. Och Erdogans arm når ända till regimkritiska turkar i Rinkeby. Här är några av kvällens, nattens och morgonens nyheter från Stockholm.

Man mördades i Rissne i natt

En man i 35-årsåldern sköts med flera skott vid Rissne centrum strax efter midnatt natten mot måndagen. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador och avled senare under natten. Helikopter och hundpatrull sökte efter gärningsmännnen men vid 07-tiden på måndagsmorgonen var de ännu på fri fot.


Bostadspriserna fortsätter att backa

Även den här månaden faller priserna på bostadsrätter. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik.

– Senast vi hade liknande nedgångar flera månader i sträck var hösten 2011, säger Hans Flink, försäljningschef på Svensk Mäklarstatistik


Förföljelsen fortsatte i Rinkeby

Abdullah Bozkurt flydde från Turkiet då journalister massarresterades,. Men förföljelsen fortsatte i Rinkeby och han tvingades flytta.
– Jag visste att Erdogans auktoritära arm var lång, men att den sträckte sig hela vägen in i ett svenskt bostadsområde chockade mig, säger han.


Och så vädret …

Det blir mestadels mulet och blåsigt i Stockholm under måndagen, med temperaturer från +1 till -4 grader. Blåsten ökar under dagen från friska till senare hårda vindbyar. I morgon bitti väntas snöfall komma in västerifrån.