Skott avlossades vid Gärdet i natt

Polisen ryckte ut till Gärdet i natt efter larm om skottlossning och i Vällingby utsattes en kosmetikabutik för en smash and-grab-kupp. Läs också Mitti:s guide till firandet av Internationella kvinnodagen i Stockholm.

Skottlossning vid Gärdet i natt

Flera personer ringde polisen vid 1-tiden i natt, om skottlossning vid Sandhamnsplan vid Gärdet. På plats hittade polisen flera skotthål på ett bostadshus. En förundersökning om försök till mord har inletts.

Smash and-grab-kupp i Vällingby

En kosmetikabutik i Vällingby utsattes för en smash and grab-kupp vid halv två-tiden i natt.  Tjuvarna körde en bil rakt in genom skyltfönstret. Det var den andra smash and grab-kuppen i Vällingby på kort tid.

10 miljoner i bidrag – utan utvärdering

Fryshuset i Husby får 10 miljoner kronor av Stockholms stad, trots att verksamheten inte utvärderats och trots att staden inte formulerat tydliga mål. Fredrik Jurdell, biträdande stadsdirektör i Stockholm är självkritisk, rapporterar P4 Stockholm. Han lovar bättring inför det nya avtalet.

Mitt i guidar dig på Kvinnodagen

I dag är det Internationella kvinnodagen. Det firas runt om i Stockholm. Vid Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels torg laddar man till exempel med debatter, föreläsnignar, filmer och musik. Läs MittI:s guide till den 8 mars.

Läget i trafiken

Kollektivtrafiken flyter hittills på normalt under morgonen.

Mer snö på väg i Stockholm

Solen gömmer sig bakom molnen i dag. Vintersportare kan däremot glädja sig åt att snöfall väntas under dagen.Temperaturen kommer att ligga mellan 1 och 3 minusgrader.  Framåt natten blir det mildare.