Skottlossning mot bostadshus i Östberga

5238-stockholm
Fortsatt kallt över Stockholm.
Under onsdagen sköt någon sönder ett fönster i Östberga, polisen letar efter misstänkt. Snökaoset lämnar Stockholm för att röra sig söderut.

Skottlossning i Östberga

Vid halv tiotiden på onsdagskvällen fick polisen ett larm om skadegörelse på ett bostadshus i Östberga. Något som DN rapporterat om.

– När vi fick larmet rör det det sig om en krossad ruta. Väl på plats konstaterade polisen att skadan i fönstret är gjord av ett skjutvapen, säger Towe Hägg, presstalesperson på stockholmspolisen till DN.

Polisen spärrade av platsen och sökte efter en misstänkt. Ingen person kom till skada och händelsen är rubricerad som försök till mord.

Idag träder nya amorteringskravet i kraft

”Sista chansen innan amorteringskravet på torsdag – fast pris, först till kvarn”. Så marknadsför mäklaren Anna Bengtsson en nyproducerad trea på 59 kvadratmeter på Hundlokegränd intill Hässelby villastad.

Polisinsats i Rissne

Två personer greps under eftermiddagen i samband med en stor polisinsats vid Rissne centrum. Polisen förtegen.

Ljusare prognoser för torsdag

Det ser ljusare ut för torsdagsdygnet jämfört med onsdagen. Den mesta snön väntas enligt Trafikverket hålla sig till norra Kalmar län och längs Upplandskusten.

– Utsikterna över Stockholms län och Södertörn är goda för torsdag, det blir endast mindre snöfall under eftermiddagen, säger Beisi Sundin på Trafikverkets presstjänst.

Läget i trafiken

Fortfarande halt på vägarna och snömodd gör det besvärlig på sina håll. Ett par mindre incidenter under morgontimmarna som ska vara åtgärdade enligt Trafikverket. Köer kan uppstå.

Inget snöfall idag

Enligt SMHI ska det inte komma så mycket snö över Stockholm under torsdagen, snöovädret har rört sig nedåt i landet. Fortsatt kallt under morgontimmarna men under dagen lägger sig temperaturen runt minus fem grader.