Helikopterjakt efter skottlossning i Rinkeby

Morgonkollen, söndag.
Stockholm...
Stor polisinsats i Rinkeby efter skottlossning. Kommunalt avloppsvatten rinner rakt ut i Värmdös badvatten. Och här firas hockeyguldet i kväll. Detta är nattens och morgonens Stockholmsnyheter.

Polisinsats efter skott i Rinkeby

Efter midnatt, natten mot måndagen, fick polisen larm om skottlossning i Rinkeby. Polisen sökte med hundar och helikopter, men utan resultat.

– I och med att det hittades en död person i Järfälla i går så blir det att man tittar lite extra, säger polisens stationsbefäl, till Aftonbladet.

Det finns inga uppgifter om att någon skadats vid skottlossningen.

Kommunalt skitvatten rinner ut i bad

Drömläget vid vattnet har blivit en mardröm för Tonie Johansson och hans grannar som har hus vid Torsbyfjärden i Värmdö. Han har inte badat på flera år och kan inte sitta ute på grund av lukten som blir när kommunen släpper ut avloppsvatten rakt ut i vattnet.

– Det flyter ut skit överallt, säger han.

M+ V= sant. Österåker avvecklar fossila bränslen

I dag väntas alliansstyrda Österåker som tionde kommun besluta att avveckla sina investeringar i kol, olja och gas – efter en motion från vänsterpartiet (!).

Michaela Fletcher (M) och Andreas Lennkvist (V)

– Inte ofta har M och V samma syn på politiska frågor men i detta fall är Andreas Lennkvists motion något vi i alliansen också ser positivt på, säger, Michaela Fletcher (M), kommunstyrelsens ordförande  i Österåker

Guldfirande på Sergels torg

Det blev VM-guld för Tre kronor i går kväll, efter final mot Kanada, förlängning och straffläggning. I kväll firas guldet från 17.00 vid Sergels torg.

Fortsatt soligt

I dag blir det 15-20 grader och mest soligt. Lätta västlig eller nordvästlig bris.