ANNONS

Man sköts till döds vid skottlossning i Huddinge

Man sköts till döds i Segeltorp Huddinge 181022
I natt sköts en man till döds i Huddinge, polisen söker nu skyldiga. Irene Svenonius meddelar att Karolinska sjukhuset inte kommer att få några extrapengar trots underskott. Också visar en ny LO-rapport att fyra av sex typiska hushåll inte har råd att köpa bostad i Stockholm.
ANNONS

Man skjuten till döds

Det var på söndagskvällen före 23 som flera personer ringde till polisen för att de hört skott. När polis kom till Segeltorp, där skotten hörts, hittade de en svårt skadad man utomhus.

Den skottskadade mannen avled under natten på sjukhus, meddelar polisen.

En mordundersökning har nu inletts. Under natten och morgonen har polisen knackat dörr och påbörjat en teknisk undersökning. Området ska fortfarande vara avspärrat.

Ingen är i nuläget frihetsberövad i ärendet. Men till P4 Stockholm säger polisen att en misstänkt som flytt på moped har iakttagits. 

 Mannens anhöriga ska enligt polisen vara underrättade.

Svenonius krav: Karolinska måste klara budget

Det blir inga extra pengar till Karolinska sjukhuset. Detta trots ett underskott på en och en halv miljard kronor. Det meddelar nu finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M).
– Jag tänker ställa ännu högre krav på att Karolinska ska klara budgeten, säger hon in en intervju i Dagens Nyheter.
Hon säger i intervjun att hon förväntar sig att den ekonomiska ram som sjukhuset får nästa ska räcka för att göra sig mer attraktiv som arbetsgivare, jobba med patientsäkerheten och andra prioriterade frågor. Förra året fick Karolinska 600 miljoner kronor extra för att kapa vårdköer.

Bara de rikaste kan köpa bostad i Stockholm

En ny rapport från LO visar att få har råd att bosätta sig i Stockholm.  Det skriver Dagens Nyheter.
LO-rapporten har tagit fram sex typer av hushåll med olika ekonomi och sett på deras chanser att köpa en bostadsrätt eller hyra en nyproducerad bostad.
Bara de allra rikaste hushållen har råd att köpa bostad i Storstockholm. Särskilt svårt är det för ensamhushåll och människor med osäkra inkomster. Även hyresmarknaden kan vara svår att ta sig in på då inte bara långa kötider krävs utan ofta även en inkomst tre gånger så stor som som hyran.

Trafiken

Inga särskilda hinder eller stora förseningar rapporteras.

Vädret – sol, blåst och regn i natt

SMHI spår en solig dag och omkring 10 grader varmt.  Under natten mulnande västerifrån följt av regn, tre till sex grader. Västlig vind med friska till lokalt hårda vindbyar.


ANNONS