ANNONS

En gripen för mordförsök i bostad

Polisen påträffade en person med skott- och skärskador i Skarpnäck i natt
Polisen påträffade en person med skott- och skärskador i Skarpnäck i natt
En person gripen för mordförsök i södra Stockholm. 13 hissar står i kollektivtrafiken. Vädret blir varmt och soligt.
Här är morgonens nyheter.
ANNONS

 Fyra skottskadade i Tensta

Flera personer ringde polisen och sa att de hade hört ljud som låtit som skott. Första samtalen om skottlossningen kom till polisen klockan 00.39. När polisen kom till platsen påträffades tre skottskadade personer vid Tensta allé och Nydalsparken. Ytterligare en skadad person fördes till sjukhus av allmänheten.

Polisen inledde i natt en förundersökning om försök till mord. Flera polispatruller var i natt på plats. En teknisk undersökning pågick och polisen planerade att genomföra dörrknackning. Ingen var i natt gripen misstänkt för brotten.

En gripen för mordförsök

En person greps i natt misstänkt för försök till mord i Skarpnäck. Polisen fann en person med skott- och skärskador i en lägenhet. Personen fördes till sjukhus med ambulans. En person greps i anslutning till lägenheten och är misstänkt för försök till mord.

Drogfull orsakade kaos på E4

En bilist är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri efter att ha kryssat fram mellan olika filer på E4/E20 i onsdags kväll. Flera bilister kolliderade i samband med framfarten, som skedde i höjd med trafikplats Västberga. Både ambulans och räddningstjänst beordrades till platsen. Tre bilar fick bärgas. Ingen av de inblandade behövde sjukhusvård. Anmälan kom klockan 18.49.

I dag får Akilov sin dom

Stockholms tingsrätt meddelar i dag domen mot den terroråtalade Rakhmat Akilov, skriver SVT. Över hundra målsäganden, anhöriga och vittnen har hörts under den två månader långa rättegången. Fem personer dödades under Akilovs framfart med lastbilen på Drottninggatan 7 april 2017. Den terrormisstänkte Akilov står även åtalad för 124 mordförsök.

Trafiken flyter –13 hissar står

På E4 söderut vid Haga norra/Järva krog flöt trafiken i morse långsamt, enligt Trafiken.nu.  AB Storstockholms lokaltrafik meddelade på sin sajt i morse inga större trafikstörningar i kollektivtrafiken. Från i dag torsdag och även sedan tidigare fungerar dock inte 13 hissar på olika håll i kollektivtrafiken, det gäller såväl i tunnelbane- som pendeltågstrafiken.

Varmt och soligt väder

Dagen blir solig och temperaturerna ligger på 20 till 25 grader. Under eftermiddagen bildas en del stackmoln och det finns risk för skurar. Allt enligt SMHI.