SL slopar ”fuskbiljetten” i telefonen

t-bana
SL slopar sms-biljetten från årsskiftet.
✓Snart kan hunden få följa med till graven✓SL ska slopa sms-biljett ✓Kris på Venhälsan – personalen slår larm.
Här är nattens och morgonens händelser.

Snart kan hunden få följa med till graven

Norra begravningsplatsen i Solna är en av Sveriges största kyrkogårdar med över 33 000 gravar. Men för många som velat besöka en anhörigs grav har det varit krångligt då man inte får ta med sig hunden in på området. Begravningsplatsen sköts av Stockholms stad men ligger i Solna som har andra regler. Där är det nämligen hundförbud. Nu har Kyrkogårdsförvaltningen i Stockholm vänt sig till Solna stad för att de ska upphäva hundförbudet på Norra Begravningsplatsen. Solna stad har ännu inte fattat något beslut i frågan.

”Fuskbiljetten” slopas

Som en del av SL:s hårdare tag mot plankning har politikerna i landstinget beslutat att slopa sms-biljetten, eller ”fuskbiljetten” som trafiklandstingsrådet Kristoffer tamsons (M) kallar den. Från årsskiftet måste du ha en smart telefon för att kunna köpa biljett med mobilen, skriver SVT Stockholm.

Krisläge på Venhälsan

Personalen på Venhälsans mottagning på Södersjukhuset slår larm om en ohållbar situation, skriver DN. Budgeten räcker inte till, alla patienter hinns inte med , och drop in-mottagningen tvingas dra ner på öppettiderna. Detta samtidigt som trycket ökar från patienter med könssjukdomar och hiv.

Skärgårdsbolaget mister sitt uppdrag

Skärgårdsbolaget som sköter Waxholmsbolagets trafik i den mellersta skärgården har ekonomiska problem och mister därför sitt uppdrag, skriver P€ Stockholm. Landstinget gör en direktupphandling för att hålla trafiken igång över sommaren. Uppdraget går till Faludden som ingår i koncernen Gotlandsbolaget.

Gunilla Backman sjunger för rent vatten

I kväll kan du gå på konsert på Lidingö och hjälpa behövande att få rent vatten. Lidingöbon och artisten Gunilla Backman och musikskoleelever står för underhållningen – och alla intäkter går till vattenprojektet.

Kallt men klart väder

Det blir fortsatt kallt väder i Stockholm, men klart och mestadels uppehåll och inte lika halt på vägarna som under tisdagen. 5–9 grader varmt under dagen.