ANNONS

Slutgiltigt besked om gymnasieantagning i dag

Solna gymnasium, Manilla och Östra real – kom du in?
Solna gymnasium, Manilla och Östra real – kom du in?
Idag besked om slutgiltig gymnasieantagning. Ikväll gäller det - här kan du se VM-matchen. Och kompisboenden ska bidra till att lösa bostadsbristen. Här är några av morgonens nyheter.
ANNONS

Gymnasiet – kommer du in?

Idag kommer beskedet om den slutgiltiga gymnasieantagningen.

Det finns över 200 gymnasieskolor i länet – och omkring 20 000 elever i årskurs nio som idag får slutgiltigt besked om de blivit antagna till det program och skola som de har valt.

De som sökt till Solna gymnasium, Östra gymnasiet och Campus Manila har störst konkurrens om platserna – där har söktrycket i år varit hårdast.

Blev du antagenhttps://www.gyantagningen.se/

Här är trycket högst för en gymnasieplats

17 schyssta ställen att kolla fotbolls-VM på

Många stockholmare försöker nog pysa hem tidigare idag när Sverige klockan 16 utmanar Schweiz i åttondelsfinalen.

Idag är det vinna eller försvinna som gäller. Vinner Sverige kommer svenska landslaget att möta antingen England eller Columbia i kvartsfinal.

Vi guidar till 17 schyssta ställen där du kan upp­leva allt från ilska till eufori.

ANNONS

Och kan du fortfarande inte bestämma dig var du vill se matchen så följ länken här med tips på 150 krogar i innerstan som visar matchen.

Nya kompisboenden vill lösa bostadsbristen

Kompisboenden – det är lösningen som ska råda bot på Stockholms bostadsbrist. Det skriver DN.

De första husen ska byggas i Stadshagen på Kungsholmen i Stockholm. Projektet är antaget för uppförande. Tre-, fyra- och femrumslägenheterna ska ha separata sovrum men gemensamma allmänytor som kök och badrum.

Så ska busskaoset lösas

Trafikpolitiker i landstinget och i staden gör nu gemensam sak för att bussarna i innerstan ska komma fram, och startar en framkomlighetskommission.

Trafikläget: Stopp på röda linjen

Under morgonen var det stopp på röda linjen från klockan 7:26 mellan Hornstull och Zinkensdamm i båda riktningarna på grund av växelfel. Ersättningsbussar beställdes och resenärer hänvisades till alternativa färdmedel.

Vid klockan 08.12 rullade tågen igen.

Mycket moln men det klarnar upp

Vädret idag blir halvklart till mulet och långsamt uppklarnande västerifrån, dagstemperatur 20-25 grader, lokalt varmare, enligt SMHI.

ANNONS