ANNONS

Smash and grab mot glasögonbutik i Vällingby

En butik i Vällingby utsattes för en smash and grab.
En butik i Vällingby utsattes för en smash and grab.
Synsam i Vällingby utsattes i natt för en så kallad smash and grab-kupp. I Morgonkollen berättar vi också om de nya avgifterna som fått motorcyklister att rasa och om Hans Elfver som överlevde legionellautbrottet.
ANNONS

Smash and grab mot glasögonbutik

I natt, strax innan klockan 03, utsattes Synsam vid Vällingbyplan för ett inbrott. Tjuvarna tog sig in genom att köra in en bil i affären. Bilen, som sedan lämnades kvar på platsen, var enligt polisen skriver på en så kallad bilmålvakt.

Vittnen såg tre personer på platsen men polisens spaningar efter gärningsmännen under natten gav inget resultat. Exakt vad tjuvarna fick med sig är ännu inte klarlagt.

– Sannolikt var de ute efter glasögonbågar som ska säljas vidare till mindre nogräknade säljare i utlandet, säger Sven-Erik Olsson på polisens ledningscentral.

Kvinna rånad på handväska

På måndagsmorgonen blev en kvinna rånad på sin handväska i Hallonbergen. Enligt polisen ska fyra unga personer setts springa från brottsplatsen i riktning mot Rissne.

Ambulans tillkallades eftersom den rånade kvinnan hade ont i ryggen efter rånet. Polisen arbetar under morgonen i området för att försöka gripa gärningsmännen.

Privata bostadsköer ännu längre än stadens

Har du också hört att privata bostadsköer skulle vara en genväg in på bostadsmarknaden? Verkligheten visar sig många gånger vara en annan. När Mitt i Stockholm ringde runt till flera stora bostadsbolag i innerstan fann vi väntetider på upp till 44 år.

ANNONS

Motorcyklister rasar över nya p-avgifter

I vår införs p-avgifter i Stockholms stad även för motorcykel och moped – något som slår hårt mot de som pendlar på tvåhjuling. För den som pendlar varje dag till City kan kostnaden bli så hög som 20 000 kronor per år.

– En avgift i den här storleksordningen saknar proportioner, säger Andreas Egeryd i Älvsjö som pendlar på tvåhjuling.

Överlevde legionellautbrottet – ”Aldrig varit så sjuk”

Som Mitt i Stockholm tidigare har berättat smittades förra sommaren åtta personer av legionella. Fyra av de smittade dog. Smittkällan var ett kyltorn på ett tak i Kista.

Hals Elfver, en av de som överlevde, berättar nu om sjukdomen.

– Jag har aldrig varit så sjuk i hela mitt liv. Det var fruktansvärt, säger han.

Risk för lättare regnskur

Måndagen bjuder inte på riktigt lika höga temperaturer som helgen. Som max väntas temperaturen gå upp till 9 grader. Det blir mestadels molnigt och det finns risk för någon lättare regnskur under eftermiddagen och kvällen.

ANNONS