Smuggling av tabletter ökar

Knarkhunden Knut i arbete i Värtahamnen.
Knarkhunden Knut i arbete i Värtahamnen.
✔️Smash and grab tjuvarna klarade inte kuppen.
✔️Smuggling av narkotikaklassade tabletter ökar.
✔️En man blev knivrånad på sin bil
✔️Och en strålande höstdag väntar.

Smash and grab vid Östermalm misslyckades

En bil försökte köra igenom dörrarna till en klädbutik på Sturegatan på Östermalm.

Forceringsförsöket misslyckades dock. Polisen har kunnat ta bilen i beslag och ska nu göra en teknisk undersökning. Detta uppger Radio P4 Stockholm

Polisen utreder försök till grov stöld.

Flyg hade problem att landa

Igår eftermiddag larmades polis och räddningstjänst till Arlanda där en flight hade problem med landningställen. Strax före fem på eftermiddagen hade dock landningen gått väl, uppger polisen.

Tablettsmuggling

Vi fortsätter från flygplats till hamn.

På två år har Tullverkets beslag av narkotikaklassade tabletter och kapslar tredubblats.

Vi följde med tullinspektörerna en dag på jobbet i jakten på  det smärtstillande preparatet tramadol och mycket annat. Mitt i följde med Tullverket en dag på jobbet i Värtahamnen.

– Ibland hittar vi ett flöde och då stannar införseln av en stund, men sen hittar smugglarna nya flöden hit, säger Anders Edström vid Tullverket.

Knivrånad på bil

Det var vid 14-tiden i Tensta som två personer två personer knivhotade en man och stal hans bil, en röd Volvo av äldre modell. Flera vittnen som har förhörts finns.

Och så vädret

I dag spår SMHI en mulen morgon. Men vid lunch börjar det spricka upp och vid två ska höstsolen stråla ända fram till 17-tiden då den går ner. Temperaturer upp till 15 grader.