Snart inleds häktningsförhandlingen

Stockholms tingsrätt.
39-åringen begärs häktad för terroristbrott, advokatsamfund rasar mot polisläckor och kramar delas ut på Sergels torg. Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

I dag inleds häktningsförhandlingen mot den 39-årige man som sitter anhållen misstänkt för dådet på Drottninggatan i fredags. Den misstänkte terroristen begärdes häktad på måndagseftermiddagen, och är på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott genom mord.

Mitt i Stockholm kommer att bevaka häktningsförhandling som startar klockan 10.

Advokater missnöjda med polisläckor

Ett flertal medier som rapporterat om dådet på Drottninggatan har använt sig av anonyma poliskällor. Det gillar inte advokatsamfundet, som nu riktar kritik mot polisläckorna.

– Det kan bli svårare att få en person dömd om känsliga uppgifter har läckt ut. Det kan finnas medbrottslingar som fortfarande är på fri fot och det kan försvåra för polisen att få fast dem. Läckta uppgifter kan även göra att vittnesmål blir mindre tillförlitliga, säger Bengt Ivarsson, ordförande för Sveriges advokatsamfund, till Sundsvalls tidning.

Kramkalas i city

Initiativen för att sprida kärlek har varit många de senaste dagarna.  Sundbybergsbon Dee Omar har till exempel delat ut kramar på Sergels Torg. Initiativet har varit så uppskattat att hon tänker fortsätta veckan ut.

– På söndagen delade jag personligen ut 400 kramar. En del har kommit springande för att få en kram, säger hon till Mitt i.

Varje dag klockan 16-18 finns hon på plats.

Glöm inte påsken

Påsken står för dörren, och med den kommer sannolikt en hel del påskmat att tillagas. Planerar du en påskmiddag men vet inte vad du ska bjuda vegetarianerna på? Lugn, Mitt i har de bästa recepten för att lyckas med den gröna påskmaten.

Recept: Så lyckas du med den gröna påskmaten

Mixat väder

Stockholmarna kan vänta sig en solig morgon, en molnig dag och eventuellt någon regnskur. 5-9 grader varmt och mot kvällen minskad molnighet, enligt SMHI.