Snöröjarna lurar staden – sker systematiskt

Snöröjning, plogbil
Snöröjarna lurar staden, uppger en källa med insyn för SVT.
En före detta arbetsledare berättar om plogfusket, polis avfyrade elpistol mot kvinna och flera varningar utfärdade om halka i länet. Det här är nattens och morgonens nyheter.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Snöröjarna lurar Stockholm stad

Stockholms medborgare har blivit lurade på snöröjningen, uppger en källa till SVT. Källan har tidigare jobbat som arbetsledare på ett av de stora företagen och han säger att fusket sker systematiskt.

– Du ska göra så lite som möjligt för att tjäna så mycket som möjligt. Du skiter i att göra det du ska göra enligt kontrakten och letar upp extrajobb. Det är det man tjänar pengar på, säger han.

Även stadens egna kontroller, som gjorts med hjälp av GPS:er och enkel matematik, visar att det fuskas med snöröjningen.

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

Polis sköt elpistol mot kvinna

Polisen fick vid 19-tiden igår in samtal om att en person vandrat runt i Norra Ängby och sagt att denne burit på en vapen. Ingen av vittnena hade faktiskt sett något vapen men polisen hittade personen som visade sig vara en kvinna.

De bedömde att kvinnan behövde psykvård. Enligt polisens hemsida använde patrullen sin elpistol mot kvinnan. Hon greps och fördes till psykakuten.

Hon misstänks för skadegörelse då hon pangade en portruta i området.

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Halt på Stockholms vägar

Snöblandat regn och några få kämpande plusgrader innebär halkrisk. Varningar är utfärdade i hela länet, men vid 06.30-tiden hade inte några olyckor rapporterats. Roslagsbanans Österskärslinje rullar med bara tre vagnar på vissa avgångar under morgonen.

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Solchanser i länet

Efter nattens trista nederbörd kan solen våga sig fram under dagen. Det blir upp emot 5 plusgrader under dagen. Mot kvällen hopar sig molnen igen och natten bjuder på 0 till 3 minusgrader.