Södra station blir nya centralen i sommar

Södra stationsområdet.
Södra stationsområdet.
Centralen stängs för tågtrafik, anklagad kulturprofil kan mista stora bidrag och färre fulla fotbollsfans på läktarna.
Här är några av nattens och morgonens nyheter från Stockholm.

Centralen stängs för tågtrafik i sommar

Nu är det dags för nästa stora rälsprojekt i stan – renoveringen av getingmidjan. Det innebär att Centralen stängs för tågtrafik söderut de kommande tre somrarna. Vilket drabbar över en miljon resenärer.

Anklagad kulturprofil kan bli av med bidrag

Den kulturprofil som anklagas för grova sexuella övergrepp får cirka 400 000 kronor om året i bidrag till sin scen, från Stockholms stad. Nu är det osäkert om det blir några bidrag i framtiden. Kulturförvaltningen behandlar ansökan just nu.

Fotboll utan fyllon

Färre AIK:are, Djurgårdare och Hammarbyare är kraftigt berusade på läktarna. En ny studie visar att andelen kraftigt berusade supportar på allsvensk fotboll i Stockholm har minskat med 40 procent.

– Att ta en öl eller två i samband med fotboll är helt ok men jag tror att alla håller med om att kraftigt berusade personer inte bidrar till varken bättre stämning eller tryggare arrangemang, säger Henrik Bergren, vd för Djurgården Fotboll.

Dressyrdrottning klar för Horse Show

Nu är startfältet klart för topptävlingen Saab Top 10 Dressage som avgörs under Sweden International Horse Show i Friends Arena den 30 november–3 december. Det är en stjärnspäckad deltagarlista – och nu står det klart att Sveriges dressyrdrottning Tinne Vilhelmsson Silfvén får en plats.

Omtalade 70-talsbilder blir bok

De vilda åren på ungdomsgården i Farsta följdes i många fall av beroende och en tidig död. För Mitt i berättar fotografen Per Björn historien bakom sina omtalade 70-talsbilder – som nu ges ut i boken ”Var finns alla polarna?”.

Konstsnöskidspår i Ågesta – men inte i vinter

Alla som längtar efter ett konstsnöspår i Ågesta får vänta lite till. Det dröjer till säsongen 2018/2019 innan spåret kan var på plats.

Och så vädret…

I morse var gårdagens snövärld helt bortregnad. I dag blir det mycket moln. Regn drar bort under morgonen och följs av halvklart till mulet väder. I eftermiddag blir det lokala skurar. 4 till 8 grader. Rätt blåsigt ute, sydlig vind med friska vindbyar. Ikväll blir det sydvästlig vind och vid kusten kan det blåsa på ordentligt till en början enligt SMHI.