ANNONS

Fler söker hjälp för spelmissbruk

Allt fler söker hjälp för spelmissbruk
Allt fler söker hjälp för spelmissbruk
Allt fler söker sig till Spelberoendes förening Stockholm och 125 000 stockholmare är fortfarande hårt av drabbade av landstingets hjälpmedelskaos. Och så kommer antagningsbeskeden idag. Här är morgonens nyheter.
ANNONS

Allt fler söker hjälp för spelmissbruk

Antalet personer som söker hjälp för spelberoende ökar kraftigt rapporterar P4 Stockholm som talat med Spelberoendes förening i Stockholm.

– Det har ju ökat dramatiskt de senaste två åren, säger Pia Granberg, aktiv i föreningen.

För nio år sedan hade Spelberoendes förening runt 25-30 besök på sina veckomöten. Numera snittar det på 70-75 personer, berättar hon. Boven tros vara nätkasinon som gör att folk lätt hamnar i spelberoende.

Fortsatt kaos med hjälpmedel till sjuka och gamla

Trots att sex veckor gått sedan landstinget tog över ansvaret för att leverera diabeteshjälpmedel, katetrar, rullstolar och andra hjälpmedel är det fortfarande trassel med leveranserna. Mikael Ohrling, sjukvårdsdirektör och högsta chef för SLSO, är kritisk till att hans organisation fick uppdraget den 1 juni.

– Vården är ändå ganska upptagen under sommartid och människor har semester. Så det är en olämplig tidpunkt, säger han till Dagens Nyheter.

 Totalt påverkas 125.000 stockholmare av hjälpmedelskaoset.

ANNONS

Kom du in på din utbildning?

I dag kommer antagningsbeskeden till dig som sökt till universitet eller högskola för höstterminen 2018. Sista dag att tacka ja om man blivit antagen eller fått reservplats är 27 juli, annars förlorar man sin plats.

Trafiken

Under morgonen förekommer förseningar och inställda avgångar på pendeltågen, uppger SL. Anledningen är ett tidigare stopp mellan Älvsjö och Stockholm city.

Vädret

Det blir fortsatt varmt, under dagen 22-24 grader och växlande molnighet uppger SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.