ANNONS

Stort sökpådrag efter försvunnen kvinna i Haninge

Polisbil
Sökinsats i Haninge efter försvunnen kvinna.
Polis och ett 70-tal frivilliga letade under stora delar av natten efter en 23-årig kvinna som försvann i Haninge under tisdagen. En bil krockade in i en bergvägg på Lidingö och Årets räddningstjänst finns i Stockholm.
Här är Morgonkollen onsdag.
ANNONS

23-årig kvinna eftersöks i Haninge

Kvinnan ska ha varit försvunnen sedan 13-tiden på tisdagen. Vid 22-tiden på kvällen kopplades frivilligorganisationen Missing people in och en skallgång inleddes i området kring Rudans friluftsområde i Handen i Haninge.

Det stora sökpådraget, med ett 70-tal frivilliga, helikopter och hundförare pågick under stora delar av natten, men inga spår av kvinnan hittades.

Polisen har åtta patruller engagerade i sökningarna som kommer fortsätta under onsdagsmorgonen. Varför hon är borta är ännu okänt och det finns inga misstankar om brott i nuläget.

– Det är viktigt att hitta henne snabbt. Det har varit kallt utomhus under natten. Förutsättningarna att hitta någon ökar nu när det ljusnar, säger Kjell Lindgren, talesperson vid Stockholmspolisen.

Bil körde in i bergvägg efter däckhaveri

Klockan 20.05 igår körde en bil av vägen längs Gåshagaleden mot Käppala station på Lidingö.

Enligt initiala uppgifter från polisen sprängdes ett däck och fordonet körde in i en bergvägg. Varför däcket sprängdes är oklart. Endast föraren fanns i bilen. Denne ska ha blivit chockad men klarat sig utan personskador. Efter en halvtimme kom bärgare till platsen.

bilolycka-lidingo

Bergare på plats vid den kraschade bilen. Foto: Daniel Diaz.

ANNONS

Oklart kring nedgrävning av Centralbron

Anna König Jerlmyr (M) lovade att äta upp sin hatt om hon inte skulle gräva ner Centralbron – men nu backar hon delvis från påståendet.

Socialdemokraterna har redan köpt in en hatt för finansborgarrådet att hugga in på.

Storstockholms brandförsvar blev årets räddningstjänst

Årets räddningstjänst - kronprinsessan victoria delar ut till storstockholms brandförsvar

Förbundsdirektören Svante Borg mottar priset för årets räddningstjänst från Kronprinsessan Victoria. Foto: Storstockholms brandförsvar/Björn Westerdahl.

På tisdagseftermiddagen delades för allra första gången utmärkelsen Guldbrandposten ut till Årets Räddningstjänst på branschmässan SKYDD på Stockholmsmässan.

Pristagare blev Storstockholms brandförsvar och priset delades ut av Kronprinsessan Victoria.

– Jag är mycket stolt över det som vi alla har åstadkommit tillsammans. När jag ser brandposten tänker jag på mina 730 medarbetare som har gjort detta möjligt. Guldbrandposten ska vi placera där den syns och väcker uppmärksamhet, sa förbundsdirektör Svante Borg på brandförsvarets sajt.

Lugnt i trafiken

Inga större händelser eller störningar rapporteras ifrån trafiken i Stockholmsområdet.

Däremot varnar sajten trafiken.nu om köer på Södra länken i riktning mot Årsta. Om möjligt, rekommenderas alternativa vägar.

Kyligt men sol

Vädret väntas tidvis bli molnigt och under morgonen kan någon skur komma här och där. Annars klart och soligt väder, men med kalla temperaturer under dagen med 5 till 8 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.