ANNONS

Nytt bilrån i Sollentuna – samband utreds

polisbil på gräs
En person rånades i hemmet på sin bil, gröna linjen går över Söderströmsbron igen och det råder vårdplatsbrist på akutsjukhusen. Här morgonens nyheter.
ANNONS

I går kväll vid 18.50-tiden skedde ännu ett bilrån i Sollentuna när en person rånades i hemmet på värdesaker och nycklarna till sin bil – en Mercedes. Polisen är förtegen om var i Sollentuna rånet ägde rum.

– Av integritetsskäl vill vi inte gå ut med exakt var, säger Lars Byström, vid polisens mediecenter.

Det är det andra bilrånet i Sollentuna på kort tid. I söndags rånades en person på sin bil av två maskerade gärningsmän – även den gången stals en Mercedes. Polisen utreder om det finns något samband mellan händelserna.

– Det är bara att konstatera att de här busarna inte är ute efter några skrothögar precis, säger Lars Byström.

Gröna linjen går som vanligt igen

I två veckor har tågen på gröna linjen inte kört mellan T-Centralen och Slussen. I stället har sträckans resenärer tvingats byta till röda linjen.

Från 04.30 på tisdagsmorgonrn rullar tågen åter över Söderströmsbron.

ANNONS

Brist på vårdplatser på akutsjukhusen

Färre men sjukare patienter jämfört med i fjol innebär att Stockholms akutsjukhus är pressade. Samtidigt som bemanning gått ner till sommarnivåer råder det brist på vårdplatser för patienter som måste läggas in.

Lugnt i trafiken

Inga olyckor eller köer har rapporterats i Stockholmstrafiken på tisdagsmorgonen.

Däremot störningar i kollektivtrafiken. Ett signalfel i Älvsjö orsakar förseningar på pendeltågslinjen Bålsta-Nynäsahamn. Och på pendeltågslinjerna mellan Södertälje Hamn, Västerhaninge och Nynäshamn samt Upplands Väsby och Uppsala förekommer korta tåg till följd av vagnsbrist. SL varnar för att det kan bli trångt ombord.

Så blir tisdagens väder

En hel del dimma och dimmoln under morgonen. Framåt dagen luckras molnen och det blir mestadels soligt med temperaturer mellan 26 och 30 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.