NK utsatt för smash and grab-kupp i natt

NK
Bilden är tagen tidigare.
Det ska bli ännu fler sommargågator i Stockholms stad. NK utsatt för smash and grab-kupp. Och i Solna blev duvan Sven Duva änkling. Då flyttade duvan in hos Inga Jönsson och nu har de varit sambos i 19 år. Här är nattens och morgonens Stockholmsnyheter.

Ännu fler sommargågator på gång

Snart närmar sig slutet av säsongen för sommargågatorna. En succé, enligt Stockholms stads trafikborgarråd Daniel Helldén (MP), som nästa år vill utöka konceptet – både i innerstan och utanför tullarna.

– Det kommer att ske en utökning av sommargågatorna. Och även av pop-up-parkerna och andra sätt att använda det offentliga rummet. Vi tittar både på innerstan och ytterstan, säger Daniel Helldén.

Smash and grab mot NK

Vid halvfyra-tiden natten mot onsdagen utsattes varuhuset NK i centrala Stockholm för en så kallad smash and grab-kupp.

– Det handlar om minst fem personer som försvann i en silverfärgad större bil, säger Mats Almquist till SVT.

Gärningsmännen tog sig in i varuhuset genom att köra bilen, en Audi, in i entrén. Vittnen ser sedan hur gärningsmännen springer in och ut ifrån varuhuset och lastar saker in i bilen.

– Ännu är ingen gripen, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisen till Lokaltidningen Mitt i strax före klockan åtta på onsdagsmorgonen.

Föräldrar förtvivlade på skolskjutsar

Strulet med skolskjutsar i Täby fortsätter. Bilar som kommer en timme försent eller inte dyker upp alls och chaufförer som kör barn till fel adresser. Så har det sett ut för flera barn och föräldrar efter sommaren. Mitt i Täby har tidigare skrivit om allvarliga problem med skolskjutsar under våren och förra året, men nu vittnar föräldrar om att det är värre än någonsin.

Hemtjänstpersonal skyllde på midnattsloppet

En äldre person på Södermalm larmade hemtjänsten – men personalen dröjde hela natten. Först nästa morgon kom hjälpen. Personalen skyllde förseningen på Midnattsloppet. Hemtjänstbolaget Aleris har nu Lex Sarah-anmält sig själv.

– Det är väldigt olyckligt och väldigt beklagligt, säger Dennis Selsborg, chef för Aleris hemtjänst.

Inga blev sambo med duvan

Från Solna kommer en liten solskenshistoria. Här blev duvan Sven Duva änkling. Då flyttade Sven Duva in i en lägenhet med Inga Jönsson på Förvaltarvägen. Nu har de varit sambos i 19 år.

– Han vill inte flyga härifrån. Även om han kan så… nej, han vill bo kvar här!, säger Inga Jönsson.

Hammarbys U19 möter Ajax

Efter lottning på tisdagen står det klart att Hammarby får möta Ajax i fotbollens Uefa Youth League. Uefa Youth League är U19-lagens motsvarighet till Champions League och många stora fotbollsstjärnor har spelat i den prestigefyllda ungdomsturneringen genom åren.

Solen kommer vid lunch

Onsdagen blir regnfri enligt SMHI:s prognos. Till en början blir det en del moln, men vid lunch tar solen för sig allt mer, även om den får sällskap av en del skyar. Mellan klockan 11 på förmiddagen och klockan 19 på kvällen kommer temperaturen att hålla sig kring 20 grader. Ganska trevligt med väder med andra ord.