ANNONS

Sopåkare pressar kunder på pengar

Sopåkare misstänks ha pressat företagare i innerstan på pengar.
Sopåkare misstänks ha pressat företagare i innerstan på pengar.
Maffiametoder bland sopåkare, industribranden i Viksjö släckt och Mitt i:s Idrottshjälte 2017 – vi har en vinnare. Och glöm inte njuta av sommaren, trots det molniga vädret.
ANNONS

I Viksjö i Järfälla fick brandförsvaret bukt med branden i en industrifastighet i går kväll. Nu på morgonen pågår eftersläckningarbete.

– Det är inte avslutat, de jobbar fortfarande där, men det är ingen spridningsrisk, säger Magnus Wallin, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.

Åtal mot sopåkare

Sopåkare pressar och hotar kunder att betala svarta pengar för att de ska göra sitt jobb. I Vasastan kan Mitt i berätta om ”Sofi” som fick sitt kafé vandaliserat och plundrat sedan hon försökt säga ifrån. Hennes fall är inte det enda.

Mitt i kan även berätta om restaurangägaren i innerstan som uppger att han i över i tjugo års tid tvingades betala svarta pengar till sopåkare från företaget Liselotte Lööf.

Rånare låste in sig på Södermalmshotell

Vid 21-tiden igår kväll larmades polisen om att en man låst in sig i ett rum i ett hotell på Södermalm.

Efter några timmar lyckades polisens förhandlare få den misstänkte rånaren att ge sig, uppger Aftonbladet.

Ingen person uppges  ha blivit skadad.

Mitt i:s Idrottshjälte 2017 utsedd

Boxningen räddade den ensamme flyktingpojkens liv. Nu har han vuxit upp till en av Sveriges bästa boxare och räddar själv ensamma flyktingbarn med hjälp av idrotten. Hammarby boxnings Ali Yusefi är Mitt i:s Idrottshjälte 2017.

Med är det också värt att påminna att det i dag, 20 juni, är FN:s Internationella flyktingdag.  43 miljoner människor i världen är på flykt och varje minut tvingas åtta personer på flykt, på grund av krig och förföljelse. Av dessa tog Stockholms län emot 2 100 förra året.

– Åttio procent av världens 43 miljoner flyktingar befinner sig i läger eller annat boende i utvecklingsländerna, säger Vladimir Guala, utvecklingsledare på Länsstyrelsen i Stockholm.

Sol och moln

I dag blir det molnigt på förmiddagen, med mer sol framåt dagen och växlande molnighet på eftermiddagen. Temperaturen blir 14-20 grader med risk för regn och lokal åska.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.