S och V: Öppna spärrarna för att minska trängsel

S och V vill öppna spärrarna för att minska trängseln.
S och V vill öppna spärrarna för att minska trängseln.
Oppositionen vill öppna spärrarna under sommarens t-banebyggen, knivbråk på Söder och Stockholm bjuds på solchanser i eftermiddag. Det här är nattens och morgonens nyheter.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Oppositionen vill öppna spärrarna

I sommar stängs Fridhemsplan av för gröna linjen och Söderströmsbron mellan Slussen och T-Centralen byts ut. Det kan orsaka trängsel bland passagerarna, befarar S och V i Stockholm.

För att undvika trängseln som uppstod under förra årets arbeten på tunnelbanan föreslår man att öppna spärrarna på vissa stationer. Förslaget innebär inte gratis resor, då spärrzonerna finns kvar. SL säger däremot att trängseln inte kommer bli lika omfattande som i fjol.

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

Fick kniv i handen på Söder

Vid 04.18 råkade flera personer samman under de tidigare morgontimmarna på Södermalm. Det slutade med att en person fick stickskador i handen och fick föras till sjukhus i ambulans. Polisen lyckades med hjälp av hundpatrull gripa två misstänkta för gärningen. Polisen upprättade anmälan om grov misshandel.

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Halka på mindre vägar

 

Det är risk för halt väglag efter nattens och morgonens snöblandade regn. Temperaturen ligger ovanför nollan så det finns ingen omedelbar risk för att det fryser på. Men man ska ändå förhålla sig aktsam om man kör runt i det mindre, lågtrafikerade vägnätet, enligt trafiken.nu.

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Solen kan kika fram i eftermiddag

Det blev en grå och blöt lördagsmorgon för stockholmarna. Men SMHI meddelar att solen kan kika fram under eftermiddagen och Stockholm kan faktiska få härliga sex plusgrader.