ANNONS

Specialambulans kan sättas in vid terrorattacker

Särskilda ambulanser ska kunna leda räddningsarbetet vid till exempel terrorattacker.
Särskilda ambulanser ska kunna leda räddningsarbetet vid till exempel terrorattacker.
Landstinget vill satsa stort på specialambulanser vid terrorattacker, den som missar sin mammografi får ingen påminnelse och en ny dom ger personer med extrem svett rätt till ersättning för behandling utomlands. Här är morgonens nyheter.
ANNONS

Specialambulanser kan sättas in vid terrorattacker

Landstinget vill satsa 40 miljoner kronor per år på tre specialambulanser.

Personalen i den ska få särskild utbildning och leda räddningsarbetet vid terrorattacker och andra större händelser, enligt ett nytt förslag. Det rapporterar DN.

Missad mammografi – ingen påminnelse

Två av tre bröstcancerfall upptäcks vid mammografi. Ändå skickar Stockholms läns landsting inte påminnelser till kvinnor som missat sin mammografi – trots att landstingen ska göra det enligt de riktlinjer som finns. Orsaken är it-lösningar som inte har fungerat, skriver DN.

Dom ger rätt till ersättning för svettbehandlingar

Två domar i kammarrätten i Stockholm ger en kvinna och en man rätt till full ersättning för vård utomlands för deras extrema svettningar. Tidigare har de nekats sådan behandling som Försäkringskassan anser inte ges i Sverige, rapporterar Sveriges Radio.

Kollektivtrafiken flyter

Inga större störningar rapporteras i i kollektivtrafiken nu på morgonen.

 Solglimtar mellan molnen

Idag blir det halvklart till mulet och mellan 6 och 10 grader varmt. Håll i hatten, för det kan bli rejält blåsigt på sina håll.

ANNONS