Sprutor och bajs på barnens skolgård

Föräldrar slår larm om situationen på barnens skolgård.
Föräldrar slår larm om situationen på barnens skolgård.
Föräldrar slår larm: Sprutor och bajs på barnens skolgård. En Ältabo satt kidnappad och fastkedjad i 75 dygn i Mexiko. För Mitt i berättar han för första gången offentligt om mardrömstiden.
Och dagen till ära – här hittar du stans bästa kanelbulle.
Här är nattens och morgonens nyheter.

Ett 70-tal föräldrar slår larm om situationen på Sverigefinska skolans skolgård vid Fridhemsplan. En 7-åring stack sig på en spruta och gården används som sovplats av hemlösa. Mänsklig avföring får städas bort på morgonen innan barnen kommer.

Kidnappad i 75 dygn med ögonbindel

Paco Islas, 55, från Älta var kidnappad och satt fastkedjad i nära tre månader på mexikanska landsbygden.

– Jag kommer aldrig över det, men det blir bättre för varje dag, säger han.

För Mitt i berättar han för första gången offentligt om mardrömstiden.

Flyktingungdomar vräks på 18-årsdagen

Regeringen delade ut 390 miljoner kronor till kommunerna för att de ska kunna ta hand om de ensamkommande ungdomar som fyller 18 år. Men många kranskommuner i Stockholms län saknar en plan för att ta hand om flyktingarna som vräks från sina hem på 18-årsdagen, skriver SVT Nyheter.

Jättesvampen förbryllar experten

Mitt i ett bostadsområde i Bromma har en jättelik svamp poppat upp senaste tiden. Men vad rör det sig om för en art? Svampkonsulenten Cecilia Hultqvist vacklar.

– Det är antingen en läderboll eller en jätteröksvamp. Det är svårt att veta.

Vet du vad det är för en jättesvamp? Hör av dig till albin.aghamn@mitti.se

Här hittar du bästa kanelbullen

Idag är det ingen vanlig dag, för det är kanelbullens dag. Allt om Stockholm bad bullexperten och konditorn Daniel Lindeberg lista sina favoriter från fyra bagerier. Testpanelen tog sig sedan an den hårda uppgiften att utse den godaste.

Jazzkatt eller nybörjare – vi guidar dig genom jazzfestivalen

Till helgen drar Stockholms jazzfestival igång. Allt om Stockholm guidar dig genom jazzdjungeln och ger de bästa tipsen, oavsett om du är en riktig jazzkatt eller nyfiken nybörjare.

Solig oktoberdag

Höstrusket tar en paus. Enligt SMHI:s prognos ser det ut att bli en solig och klar dag i Stockholm. Temperatur 11-14 grader.