ANNONS

Stockholm city öppnar igen

SL går ut med att pendeltågsstationen Stockholm city öppnar igen i slutet av veckan.
SL går ut med att pendeltågsstationen Stockholm city öppnar igen i slutet av veckan.
Pendeltågsstationen Stockholm city öppnar i slutet av veckan. Under söndagen har ännu en brand blossat upp vid Ältasjön i Nacka. En man har gripits i en butik i Jakobsberg misstänkt för våldtäktsförsök.
ANNONS

Stationen Stockholm city öppnar igen

I slutet av veckan öppnar pendeltågsstationen Stockholm city igen.

Stationen har varit avstängd på grund av säkerhetsrisker rörande rulltrapporna, men efter en omfattande säkerhetsbedömning har man beslutat att öppna den igen.

Dock kommer rulltrapporna vara fortsatt avstängda – men vara öppna att gå i.

Fortsatta bränder under helgen

Strax efter 14.30 på söndagseftermiddagen kom ett larm om att ännu en brand hade brutit ut vid Ältasjön. Det har brunnit ett flertal gånger vid Ältasjön under veckan och räddningstjänsten utesluter inte att det rör sig om anlagda bränder, säger de till SVT.

Under eftermiddagen och kvällen har ytterligare två bränder blossat upp i stockholmsområdet: den ena vid Pålamalm i Grödinge i Huddinge och den andra på Fisksätra IP i Nacka.

Våldtäktsförsök i butik

Det var vid 13-tiden på söndagen som polisen blev larmad till en butik i Jakobsberg i Järfälla. En man ska ha utfört handlingar som är att betrakta som försök till våldtäkt. Vad det rör sig om för handlingar vill inte polisen uttala sig om.

Mannen greps senare i närheten av Jakobsberg och är misstänkt för försök till våldtäkt.

Stökig helg på stan

Natten till söndag var allmänt stökig med flera rapporter om bråk, rån och misshandel.

En man ska strax efter 02 natten till söndag ha blivit misshandlad vid Hötorget. Mannen ska ha fått sparkar och slag mot huvudet och fick föras till sjukhus. Ärendet rubriceras som försök till mord.

ANNONS

Staden visste om föroreningsrisk

Vattnet vid Smedsuddsbadets har gått från ett av Stockholms renaste till att helt plötsligt uppvisa farligt höga nivåer av tarmbakterier. En potentiell källa till bakterierna kan vara Sjöscouternas kårlokal.

Staden har flaggat för att kontrollen av pumpen saknar rutiner – men scoutkåren själva hade ingen aning om att deras avlopp var en riskfaktor.

Fortsatta störningarna i kollektivtrafiken

Det är fortsatta störningar i kollektivtrafiken på grund av pågående arbeten på tunnelbanans gröna linje.

Trafikläge

En olycka ska under morgonen ha skett på Enköpingsvägen i Bro, men ska inte påverka trafiken. I övrigt är det många planerade vägarbeten runt om i länet, men annars inga större störningar.

Värmen håller i sig

Den rådande supervärmen ser ut att hänga kvar även den här veckan. I dag förväntas mestadels sol och temperaturer uppemot 27 grader, med nattemperaturer på runt 17  grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.