Polisen söker vittnen efter rån i Nacka

Polisen söker vittnen efter ett rån i Nacka på torsdagskvällen.
Stockholm kan bli lika varmt som Budapest om 30 år, enligt forskningsgrupp i Schweiz.
Inga störningar i trafiken har rapporterats på fredagsmorgonen.

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Stockholm lika varmt som Budapest om 30 år

Stockholm kommer att vara lika varmt som Budapest år 2050. Det visar en studie från en forskningsgrupp vid universitetet i Zurich.

Den genomsnittliga årstemperaturen i Budapest är 9,7 grader. Temperaturen på sommaren är vanligen mellan 27 och 32 grader, och på vintern 0 till -15 grader.

Forskarna poängterar att beräkningarna gäller ett ”optimistiskt” scenario och att risken finns att klimatförändringens konsekvenser blir betydligt värre. Enligt studien kommer en del städer få ett klimat som inte liknar något som vi sett förut.

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

Polisen söker vittnen efter rån i Nacka

En person rånades i Fisksätra, i Nacka, vid 20.30-tiden på torsdagskvällen. Det ska ha varit flera gärningsmän och rånoffret fick motta ett antal slag.

Flera polispatruller var på plats och sökte efter fyra till sex gärningsmän, men ingen greps. Polisen ber allmänheten höra av sig om det finns någon som har upplysningar att lämna i detta ärende.
morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Inga störningar i trafiken

Inga störningar i vare sig kollektiv- eller biltrafiken har rapporterats på fredagsmorgonen.
morgonkollen balk dagens stockholmsväder

Efter sol kommer regn

Det blir varierande väder idag, enligt SMHI:s prognos. Mitt på dagen kan solen titta fram och temperaturen kan klättra upp till 22 grader. Men i kväll kan det komma några droppar regn och temperaturen sjunker till 13 grader. I helgen ser det ut att bli lite finare sommarväder, sol och drygt 20 grader.