ANNONS

Stockholm får livescen under Sergels torgs fontän

Sergels torg
Under fontänen byggs nu en scen för livemusik.
Kulturhuset Stadsteatern satsar på livemusik, bland annat med en scen i runda byggnaden under Sergelfontänen. Kriminella gäng rekryterar ensamkommande i storstäderna, utnyttjar deras utsatta situation. Staden tar över driften av ishallar – och höjer hyrorna kraftigt.
ANNONS

Musikscen i runda byggnaden under fontänen

Vid nyår flyttar Kulturhuset Stadsteatern ut ur sina lokaler i city. Samtidigt inleder de en storsatsning på livemusik runt om i stan. Bland annat blir byggs just nu en ny musikscen – The fountain” – i den runda byggnaden under Sergelfontänen. ”Vi inspirerades av klubbar i New York och London”, säger Magnus Lamquist Lunay, konstnärlig ledare för musiken på Kulturhuset, till DN.

Kriminella gäng rekryterar ensamkommande

Kriminella gäng rekryterar unga ensamkommande asylsökande män från Afghanistan för att sälja droger. Det säger polisen i Stockholm, Göteborg och Uppsala. ”De är så utsatta de här killarna, de har ingenstans att ta vägen. Många av dem hamnar då i citykärnan och där finns det personer som utnyttjar deras situation”, säger Lennart Karlsson, samordnare på Citypolisen i Stockholm, till Ekot. Polisen betonar att det rör sig om väldigt få av alla ensamkommande från Afghanistan, men de är oroade över utvecklingen.

Höjda hyror när staden tar över driften av ishallar

När Stockholms stad tar över driften av ishallarna i Spånga och Grimsta innebär det höjda hyror för klubbarna. För Spånga Hockey kan hyran höjas med över 200 000 kronor per år. Föreningen menar att de själva har lagt ner både pengar och tid på att bygga om hallen, bland annat handlar det om en kafédel, läktare och omklädningsrum. Det berättar P4 Stockholm.

Stopp på Nockebybanan i morse

Det var stopp i Nockebybanans trafik mellan Klövervägen och Alvik på grund av vagnfel och från 07 trafikerade ersättningsbussar sträckan. Vid 07.30-tiden var felet åtgärdat och Nockebybanan rullar som den ska igen. I övrigt inga större störningar i kollektivtrafiken. Även på vägarna flyter trafiken bra.

Molnigt och grått i dag igen

Vädret i dag påminner inte så lite om i går – molnigt, grått och 4–7 grader. Under eftermiddagen och kvällen kommer regn västerifrån och det kan övergå i snöfall i samband med att vinden slår om till nordväst, det förutspår SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.