Varannan stockholmare vill förbjuda tiggeriet

En knapp majoritet av stockholmarna vill se att tiggeriförbud.
En knapp majoritet av stockholmarna vill se att tiggeriförbud.
Drygt hälften av stockholmarna vill se ett tiggerförbud, misstänkt skottlossning i Bagarmossen och vargen dödade familjens hund Winston. Här är nattens och morgonens nyheter.

Misstänkt skottlossning i Bagarmossen

Det var igår klockan 21.19 som ett larm kom in till polisen om en misstänkt skottlossning i Bagarmossens centrum. Vittnen till händelsen säger att två personer bråkat och att en av personerna avlossat ett vapen. Ingen skadades men flera patruller kom till platsen men ingen kunde gripas. En förundersökning om försök till mord är inledd.

Varannan stockholmare vill förbjuda tiggeriet

När stockholmarna svarar på frågan om att tillåta eller förbjuda tiggeriet är 54 procent för ett tiggeriförbud, 27 procent är emot, visar en opinionsundersökning från DN/Ipsos.

– Äldre vill oftare se ett förbud och det är en tydlig splittring hos de rödgrönrosa väljarna, säger Ipsos analyschef David Ahlin till DN.

Nya förslag för Stockholms cykeltrafik

Cykelgrindar, betongsuggor och andra farliga hinder ska tas bort från Stockholms cykelbanor. Dessutom ska en ny cykelplan tas fram.

Hög arbetsbelastning på BB orsakade hjärnskador

En utredning visar att den höga arbetsbelastningen på en BB-avdelning bidrog till att ett barn ådrog sig hjärnskador vid födseln, rapporterar Sveriges Radio P4. Det var på Danderyds sjukhus som en barnmorska i våras missade det akuta läget när ett barns hjärtljud blev svagare, eftersom hon var upptagen med att hjälpa en annan kvinna.  Sjukhuset har själva lämnat in Lex-Maria anmälan.

Vargen dödade familjens hund

Den tioårige hunden Winston i Åkersberga solade på tomten när vargen kom på besök. Nu saknas han djupt av bästa kompisen Bella.
– Hon letar fortfarande efter honom, säger Emma Lindskoug.

Byggrusch till Skärholmen

För bara några år sedan var Skärholmens stadsdel en vit fläck för byggherrarna. Men nu tävlar de om att få vara i jätteprojektet Fokus Skärholmen, där socialt hållbart byggande är en viktigt kriterium.

Sol på dagen – regn på kvällen

Nattens regn har flytt och under förmiddagen väntas klart till halvklart väder med max temperatur på 12 grader. Men mot kvällen kommer det mulna till och skurarna kommer tillbaka.