Stockholmare otryggast i landet

Sergels torg upplevs av många som en otrygg plats.
Sergels torg upplevs av många som en otrygg plats.
Stockholmarna känner sig otryggast i landet, en förskola brann i Tumba, skärgårdsbor kräver tätare färjeturer och onsdagen bjuder på soligt väder.
Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm

Stockholmare otryggast i landet

Hälften av alla svenskar känner sig emellanåt otrygga där de bor, och var tionde uppger att de aldrig känner sig trygga. Det visar en ny sifo-undersökning där 2 500 slumpmässigt rekryterade personer fått svara på en webbenkät, skriver Svenska Dagbladet.

Otryggast av alla är boende i Stockholms län, där 57 procent känner sig otrygga.

Den största anledningen till känslan av otrygghet är kriminalitet samt förekomsten av berusade eller påverkade personer i området där man bor.

Tryggast känner sig folk på Gotland, där 70 procent angav att de kände sig trygga.

Skärgårdsbor kräver tätare färjeturer

Efter att en längre tid ha efterfrågat en plan över förstärkning av färjetrafiken, men utan att ha fått något  svar från kommunen, tröttnade föreningen Rindöborna. Nu har de skickat in en skrivelse till Vaxholms stad, Trafikverkets färjesamordnare, Färjerederiet, Arriva och Vasallen AB. Under 2017-18 kommer 150 familjer att flytta till Rindö vilket innebär upp emot 200 nya bilar som dagligen ska ta sig över med färjan.

 

”Sophämtarna kommer inte tillbaka”

De omkring 70 sophämtare som sa upp sig i samband med sopstrejken kommer inte tillbaka till Reno Norden. Det uppger fackklubbsordförande Jan Spanedal för Mitt i Stockholm.
– De får anställa hur många som helst, men några riktiga sopgubbar kommer de inte att få tag på, skriver han.

Följ all rapportering om sopstrejken här på mitti.se

Förskolebrand i Tumba

Kl 19:43 på tisdagskvällen gick ett automatiskt brandlarm igång vid en förskola i Tumba. När räddningstjänsten kom till platsen stod förskolans fasad i brand, men elden kunde snabbt släckas. Branden var troligtvis anlagd.

– Räddningstjänst och polis på plats har undersökt branden och gjort bedömningen att den varit anlagd, säger Towe Hägg på Stockholms regionledningscentral.

Händelsen utreds som mordbrand.

Sol- och badbart väder

Onsdagen bjuder stockholmarna på en i huvudsak solig dag med en temperatur som kommer att ligga runt 20-strecket under dagen, enligt SMHI. Kanske kan något enstaka moln svepa in över huvudstaden runt lunchtid, men i huvudsak blir det en solig dag och kväll med svaga vindar från nordväst.