ANNONS

Stockholmarna vallfärdar till kyrkogårdarna

Idag tänds tusentals ljus på kyrkogårdarna.
Idag tänds tusentals ljus på kyrkogårdarna.
Det lär bli trångt på kyrkogårdarna. Man fördes iväg i bil och rånades. Stort bråk på bio i city.
ANNONS

SL sätter in extra trafik

Idag går det extra trafik till Skogskyrkogården och Norra begravningsplatsen eftersom många reser dit med anledning av Alla helgons dag.

En gnutta historik: Det var den frankiske kungen Ludvig den fromme som år 855 beslöt att sätta samman alla helgon som inte fått en egen festdag på samma dag: Alla helgons fest. Dagen är sedan 1953 en allmän helgdag.

Man drogs in i bil och rånades

Några minuter efter midnatt, natten till lördagen, larmade ett vittne polisen och berättade att han sett en man bli indragen i en bil på Värtavägen på Östermalm. Bilen lämnade hastigt platsen.

En polispatrull fick syn på bilen och följde efter. I Midsommarkransen stannade bilen.

– Flera personer sprang ur bilen och två av dessa män kunde gripas, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

Målsäganden satt kvar i bilen och berättade att han blivit av med klocka och plånbok. Händelsen rubriceras som rån och olaga frihetsberövande.

ANNONS

Storslagsmål på bio i city

Klockan 22.29 på fredagskvällen larmades polisen om att ett slagsmål med ett 20-tal personer inblandade pågick under en filmvisning inne i en salong på Filmstaden Sergel vid Hötorget.

När polispatrullerna anlände hade det lugnat ned sig och ingen greps. Det finns två målsägande och händelserna rubriceras som våld mot tjänsteman och misshandel.

 Mopedgäng rånade två unga killar

Kvart i två natten till lördagen stod två killar i 15-årsåldern och väntade på bussen i Lännersta i Nacka. Då dök ett flertal personer på mopeder upp och stal en mössa. De försökte också tilltvinga sig en jacka, men gav upp och flydde när en bil stannade vid brottsplatsen.

Händelsen rubriceras som rån samt rånförsök. Ingen är i nuläget gripen.

Man påkörd av traktor

Vid 16.30-tiden på fredagen blev en man påkörd av en traktor på en arbetsplats i Upplands-Bro. Ambulanshelikopter förde den allvarligt skadade mannen till sjukhus.

Polisen ska utreda hur olyckan skedde och behandlar ärendet som en arbetsplatsolycka.

Räkna med solig eftermiddag

Så här blir lördagens väder i Stockholms län enligt prognosen från SMHI: Molnigheten minskar och på eftermiddagen soligt med 6-9 grader. Inatt mest klart men dis och dimma bildas lokalt och temperaturen sjunker till 2-5 grader. Västlig vind som mitt på dagen blir sydvästlig.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.