ANNONS

Akutboende för hemlösa stängs av Stockholms stad

Akutboende för hemlösa läggs ner.
Akutboende för hemlösa läggs ner.
Stockholm stad lägger ner akutboende för hemlösa, råttorna ökar i städerna och äldre ratar anrika konditoriet Lyran i Bredäng på grund av p-app. Det här är några av nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Akutboende för hemlösa har stängts

Förra veckan stängde Stockholm stad Hammarbybackens planeringshem, som är ett akutboende för hemlösa med 32 platser. Staden har även beslutat att lägga ner Ankarets boende och Årsta akutboende, rapporterar Sveriges Radio P4 Stockholm i morse.  Beslutet möts av kritik.

– Det här kommer leda till en katastrof för hemlösa i Stockholm. Människor kommer att dö, säger Juha Räti, som bodde på Hammarbybackens planeringshem till P4 Stockholm.

Socialtjänsten i Stockholms stad menar att de kommer kunna ge nattlogi till samtliga hemlösa personer i Stockholm trots nedläggningen och att staden har en tak över huvudet-garanti.

Ökande problem med råttor

Problem med råttor ökar i städerna. Enligt försäkringsbolaget Trygg-Hansa är oktober månad den månad då flest ärenden om råttsanering anmäls, rapporterar SVT Nyheter Stockholm. 

Rasar över nya p-regler

Många äldre älskar Konditori Lyran i Bredäng, men har ändå slutat att åka dit. Orsaken är krånglet med att betala för parkeringen då det krävs en app för att betala.

– Många har inte tillräckligt moderna mobiler, säger Dennis Agerstig, som driver Lyran.

Läget i trafiken

Just nu: Ett körfält är blockerat på väg E4.25 vid Söderledstunneln i riktning mot Norrtull. SL-buss står i höger körfält, bärgare och ersättningsbuss är på väg. Beräknas vara klart till 7.30 enligt Trafik Stockholm.

ANNONS

I kväll klockan 22-05 är den så kallade Nordsydaxeln genom Stockholms centrala delar avstängd i södergående riktning. Under arbetstiden är Klaratunneln avstängd i båda riktningar, Tomtebodatunneln, Karlbergstunneln, Klarastrandsleden, Blekholmstunneln, Centralbron, Söderledstunneln och Johanneshovsbron är avstängda i södergående riktning, enligt Trafik.nu

Evenemang som kan påverka trafiken är hockeymatch på Hovet ikväll klockan 19 då AIK möter Södertälje. Trafikanter hänvisas till att följa uppskyltad omledning.

Vädret

På morgonen blir det mulet väder och regn eller skurar som rör sig österut enligt SMHI. Fram på dagen blir det mestadels soligt med små stackmoln och mellan 7 till 10 plusgrader. I natt blir det omkring 0 grader – dags att börja tänka på balkongblommorna som inte tål frost!