Stockholms klubbar höll tyst minut för Avicii

nattklubb
Flera klubbar höll en tyst minut vid midnatt. Obs! Bilden är en arkivbild.
I natt tystnade Stockholms nattklubbar för att hedra Avicii. En man rånades i en port i Vasastan och en snabbmatsrestaurang i Järfälla utsattes för knivrån.
Här är nattens och morgonens händelser.

Överfölls av tre män i porten

En man rånades av tre män i en port på Johannesgatan i Vasastan klockan 03.30 i natt.

Mannen var på väg in i porten när tre män kom bakifrån och tryckte in honom. De tvingade av honom hans mobil och kontokort genom att ta ett strypgrepp, enligt polisanmälan.

Ingen misstänkt har gripits.

Knivrån mot snabbmatsrestaurang i Järfälla

En snabbmatsrestaurang på Enköpingsvägen i Jakobsberg rånades strax efter midnatt, natten mot lördagen. En knivbeväpnad man tvingade till sig kontanter från kassapersonalen. Mannen åkte sedan därifrån på en moped.

– Troligen väntade ytterligare en person vid mopeden, säger Sven-Erik Olsson, vid polisens ledningscentral.

Ingen skadades fysiskt vid rånet, enligt polisen. Ingen misstänkt har gripits.

Stockholms klubbar höll tyst minut för Avicii

Igår kväll kom beskedet att artisten och musikproducenten Tim Avicii Bergling är död, 28 år gammal. Han påträffades död i Oman på fredagen.

Tim Bergling, som växte upp på Östermalm, blev känd över hela världen under artistnamnet Avicii. I natt vid midnatt höll flera av Stockholms klubbar en tyst minut för att hedra honom, skriver Aftonbladet.

”Inatt tystnar Stockholms dansgolv för Avicii. Vid midnatt hålls en tyst minut för en av Sveriges genom tiderna största musiktalanger. Vila i frid och tack för allt.” skrev Kim Bauer, dj på Miss Voon, på sin Facebooksida.

Körsbärsblommans dag i Kungsan

Idag, den 21 april, firas körsbärsblommans dag i Kungsträdgården mellan klockan 13 och 17. Det blir uppträdanden av japansk dansgrupp och work shops med japansk kampsport, origami och shiatsumassage.

I torsdags slog den första knoppen ut i Kungsträdgården. Mitt i:s läsare Lars Ingvar Olsson fångade den på bild.

Spionkväll och Kulturnatt

Ikväll är det dags för Kulturnatt Stockholm. Då öppnar stans kulturinstitutioner sina portar och bjuder på gratis kultur. Här får du sju tips på spännande saker att göra ikväll.

Vackert vårväder

Om sommaren var på tillfälligt besök igår så är våren tillbaka idag med mer normala temperaturer för årstiden. Men SMHI:s prognos lovar sol hela dagen och upp emot 17 grader. Ut och njut i vårsolen!