Stockholms tågtrafik ligger delvis nere

Arkivbild.
Arkivbild.
Stora störningar i Stockholms tågtrafik, efterlyst styckmördare gripen, polisen kallar in extraresurser till söndagens fotbollsderby mellan AIK och Djurgården.

Stora störningar i tågtrafiken

Just nu är det stora problem med tågtrafiken till och från Stockholm.

Tågen som passerar Katrineholm är inställda på grund av signalfel. Det drabbar framför allt resenärer som ska till, eller kommer från, Malmö och Göteborg.

– Det är tur att det är söndag eftersom det är färre resenärer, säger Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket. I nuläget har vi ingen prognos för när tågen kan rulla igen.

Även pendeltågstrafiken har problem på grund av ett signalfel vid Flemingsberg. Där har nu ett spår öppnats, men räkna med rejäla förseningar.

Uppdaterat: Strax efter klockan 14 var signalfelet i Katrineholm åtgärdat. Tågen rullar igen, men i flera fall med förseningar.

Styckmördare gripen

En efterlyst finsk brottsling greps på lördagskvällen av polis i en lägenhet i Gustavsberg i Värmdö.

Enligt tidningen Expressen var den 33-årige mannen efterlyst via Europol sedan han avvek från det fängelsestraff han fick för bedrägerier. Expressen uppger att det handlar om samme man som 2005 mördade sin affärspartner i Estland och därpå styckade kroppen.

Garage och bilar i lågor

Personbilar stod i lågor på två olika platser i Haninge i natt.

I Jordbro brann ett garage och två bilar totalförstördes. Larmet kom klockan 23.29 och branden var släckt klockan ett natten till söndagen. Det finns inga misstankar om brott.

– Delar av garaget är också förstört, säger Lars-Åke Stevelind, operativ chef, räddningscentralen Stockholms län.

Lite senare, klockan 02.43, totalförstördes två personbilar i en brand på en parkeringsplats i Handen.

Polisen har extrakoll på derbyt

Klockan 15 idag söndag är det avspark på Friends arena i Solna. En bra bit över 30 000 åskådare kommer för att se slaget om vem som är bäst i stan på fotboll, AIK eller Djurgården.

Polisen har satt in extra resurser för att ingripa vid eventuella bråk mellan fansen. SL rekommenderar AIK:s supportrar att resa med tunnelbanans blå linje till och från Solna centrum. Djurgårdssupportrar rekommenderas att ta pendeltåget till och från Solna station.

Bil körde in i betongfundament

Klockan 01.29 natten till söndagen larmades räddningstjänst och polis om att en personbil kört in i ett betongfundament i Ulvsunda. Bilen bärgades och föraren transporterades till sjukhus med oklara skador.

Solig söndag, men risk för frost i natt

SMHI: I Sörmland kan det under morgonen vara en del moln. I övrigt mest soligt. Uppland får en del stackmoln under eftermiddagen och lokalt någon skur. Nordlig eller nordostlig vind och temperatur mellan 14 och 19 grader. I natt klart eller halvklart, svag vind och 3-7 grader, risk för lokal frost.