ANNONS

Stökigt efter fotbollsderbyt – 170 gripna

Morgonkollen, måndag.
Morgonkollen, måndag.
✔️ Allt fler mäklare varnas för lockpriser ✔️ Kvinna allvarligt rökskadad i brand ✔️ Stökigt efter oavgjort Stockholmsderby ✔️ Grav vandaliseras flera gånger i veckan ✔️ Finsk styckmördare gripen för bedrägerier i Stockholm ✔️ Trafikborgarrådet uppmanar folk att köpa bensinbil i omställningen ✔️ Här är Morgonkollen, måndag.
ANNONS

Kvinna allvarligt rökskadad i brand

En kvinna i 30-årsåldern ska ha skadats allvarligt i en brand på måndagsmorgonen i ett femvåningshus på Östermalm, rapporterar Aftonbladet.

Hon hittades med allvarliga, kraftiga rökskador efter att brandkår, polis och räddningstjänst hittat henne vid 04.30 på morgonen.

Allt fler mäklare varnas för lockpriser

Anmälningarna mot Stockholmsmäklare blir allt fler. I innerstan är det främst misstänkta lockpriser som ligger bakom ökningen, visar Mitt i:s genomgång.

En mäklare i Vasastan varnades förra året för 17 fall.

Stökigt efter oavgjort Stockholmsderby

AIK och Djurgården spelade 1-1 inför drygt 33 000 åskådare på Friends arena på söndagen.

Hemmalagets Chinedu Obasi gjorde 1-0 efter en omdiskuterad straff, men Djurgårdens inhoppare Aliou Badji kvitterade med en välplacerad nick med sex minuter kvar av ordinarie tid. Resultatet betyder att Djurgården, på andra plats, alltjämt är 10 poäng efter Malmö FF.

Trean AIK är ytterligare ett poäng efter Djurgården.

ANNONS

Under halvtid utbröt oroligheter vid Friends sydöstra hörn, när huliganer med kopplingar till AIK tog sig fram längs långsidan mot Djurgårdsanhängare på den södra delen av arenan och bråk uppstod.

Säkerhetspersonal och polis kunde dock skingra de inblandade relativt fort.

Efter matchen greps dock minst 170 personer, som hade gått till angrepp mot polisen. Samtliga släpptes senare.

Hennes dotters grav vandaliseras varje vecka

Annika Wickströms dotters grav på Adolf Fredriks kyrkogård vandaliseras minst en gång i veckan. Mitt i har träffat Annika Wickström

”Varje gång jag går hit har jag en klump i magen. Jag vet inte vad som väntar”, säger hon.

Trafikborgarråd uppmanar till köp av bensinbil

I helgen hölls årets stora politikerdebatt på Plattan, och klimat och färdsätt var i fokus.

Majoriteten i staden har redan enats om att införa miljözoner för att stoppa de värsta dieselbilarna 2020. Enligt Transportstyrelsens förslag gäller det äldre dieselbilar som inte klarar Euro 6 kraven och bensinbilar som inte klarar Euro 5, uppger DN.

Kritiker har enligt tidningen varnat för att kostnaden för en Stockholmare att byta till nyare dieselbil landar på cirka 130 000 kronor. Men trafikborgarrådet menar att antagandet är gjort på felaktiga beräkningar.

– Om man har en Volvo V70 dieselbil från 2013 kan man i stället för att byta till årsmodell 2016 som klarar Euro 6 kraven, byta till en Volvo V70 bensinbil från 2013. Då kan man fortsätta köra i innerstaden och den beräknade samhällskostnaden på 9 miljarder blir i stället nära noll, säger trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) till Dagens Nyheter.

Finsk styckmördare gripen för bedrägeri i Värmdö

En efterlyst finsk man greps klockan 19.20 på lördagskvällen av polis i en lägenhet på Edla Sofias gata i Gustavsberg i Värmdö.

Enligt tidningen Expressen var den 33-årige mannen efterlyst via Europol efter att han dömts för bedrägerier men avvikit.

Expressen uppger att det handlar om samme man som 2005 mördade sin affärspartner i Estland och därpå styckade kroppen.

…klart och soligt väder

Det blir mest klart i dag och på dagen soligt, enligt SMHI. I väster bildas en del stackmoln under eftermiddagen. 18-22 grader, varmast i Sörmland.

I kväll halvklart och under natten mulnande från väster, då 8-12 grader. Sydvästlig vind.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.