ANNONS

Stor insats ska stoppa organiserad brottslighet

org brott
Polisen och andra myndigheter gör just nu en insats mot organiserad brottslighet i Järva.
Stora brister på nästan alla arbetsplatser som polisen har slagit till mot hittills i insats mot organiserad brottslighet i Järva. Vägglössen biter sig fast på arbetsförmedlingen i Kista – nu har de anställda fått med sig lössen hem. Trafikborggarrådet Daniel Helldén (MP) kan lämna Stadshuset för att bli språkrör. Här är morgonkollen torsdag.
ANNONS

Stor insats mot organiserad brottslighet i Järva

I förra veckan inledde Polisen i Järva och flera andra myndigheter en stor insats för att komma åt organiserad brottslighet.

Hittills har de gjort tillslag mot sju företag, allt från bilverkstäder till restauranger och frisörsalonger.

– Tillsynen har varit dålig här tidigare och vi har hittat stora brister på nästan alla arbetsplatser. Det kan handla om illegal försäljning av tobak, illegal arbetskraft och avsaknad av personalregister och kassaapparater. Det kan betyda att det finns en svart ekonomi som kan kopplas till organiserad brottslighet, säger Erik Ahnlund, polisinspektör i lokalpolisområde Rinkeby till SVT Stockholm.

Helldén kan lämna Stadshuset – nämns som nytt språkrör

Risken – eller chansen beroende på vem du frågar – finns att Stockholms stads trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) lämnar kommunpolitiken.

Trafikborgarråd Daniel Helldén, Miljöpartiet.

Trafikborgarråd Daniel Helldén vid Stockholms stadshus. Foto: Anna Z Ek

Gustav Fridolin meddelade på onsdagen att han ska sluta som Miljöpartiets språkrör och Helldén, som är grönt borgarråd i den nya blågröna koalitionen i Stadshuset, nämns som en av huvudfavoriterna att efterträda honom.

Daniel Helldén har ännu inte bestämt om han ska stå till förfogande eller inte, men han säger till P4 Stockholm att han känner sig ”både hedrad och smickrad över att finnas med i de diskussionerna”.

ANNONS

Personalen fick med sig vägglöss hem

Vägglöss plågar arbetsförmedlingen i Kista. Trots flera saneringar finns lössen fortfarande kvar och nu har fem av de anställda också fått med sig vägglöss hem.

– Det finns en oro bland personalen, säger kontorschefen Linnéa Stigsäker.

Stopp för lånecyklar i Stockholm nästa år

I tolv år har det funnits ett system för lånecyklar i Stockholm, men den sista oktober går avtalet med Stockholm City Bikes ut – och upphandlingen om nytt avtal har havererat. Det befintliga avtalet får inte förlängas så nu tyder det mesta på att Stockholms stad inte kan erbjuda några cyklar 2019, åtminstone inte när cykelsäsongen inleds.

– Vi arbetar nu med en ny upphandling, men det kommer att bli svårt att klara till våren 2019, säger Jonas Eliasson, förvaltningschef på trafikkontoret, till TT.

Kennedy kan avsluta med att slå publikrekord

Kennedy Bakirciuglu gör sin sista säsong och många grönvita fans vill vara med och ta avsked till klubbikonen i den sista hemmamatchen, mot BK Häcken den 4 november. Så många att Hammarby Fotboll nu överväger att försöka utöka kubikkapaciteten från 31 000 till upp emot 32 000.

Det innebär att publikrekordet för fotboll på Tele2 Arena kan överträffas.

Signalfel i Skogås – förseningar i pendeln

Ett signalfel i Skogås orsakar kraftiga förseningar och även en del inställda tåg i pendeltågstrafiken under morgonen.

I biltrafiken är det långa köer på E4/E20 in mot stan, vid Hallunda och Vårby. En orsak är ett asfalteringsarbete vid Hallunda som nu är avslutat, men med restköer kvar. Dessutom pågår ett vägarbete som gör att fyra körfält bantas till tre vid Vårby.

Kall och mulen förmiddag

Under morgonen och förmiddagen är det mest mulet och ganska kallt, 3–6 grader. Molnen dröjer kvar senare under dagen men i kväll klarnar det upp, förutspår SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.