ANNONS

Man stoppade garagetjuvar – blev misshandlad

polis
Polisen fick larm om flyktbilen och grep senare två män.
En man som tog tjuvar på bar gärning vid sitt garage i Upplands Väsby blev slagen med inbrottsverktyget och fick föras till sjukhus.
ANNONS

Stoppade inbrott – blev slagen

Två personer har gripits av polis misstänkta för att ha misshandlat en man i Upplands Väsby natten mot fredagen.

Mannen ska ha avbrutit ett pågående inbrott i sitt garage, där flera personer försökte bryta sig in med ett tillhygge. Enligt anmälan fick han ett slag över ansiktet med inbrottsverktyget.

Männen hoppade sedan in i en bil och åkte iväg. Polisen larmades och kunde sedan stoppa bilen i Bro och två personer greps. De är misstänkta för grov misshandel och försök till grov stöld. Den skadade mannen fördes till sjukhus med skador i ansiktet.

Rulltrapporna hade inspekterats

Nu slår Otis, leverantören av de trasiga rulltrapporna på stationerna Stockholms city och Odenplan, tillbaka mot kritiken.

– Alla 71 rulltrappor inspekterades av experter innan stationen öppnade, säger företagets kommunikationschef David Molins i en intervju i DN.

Station city fick stänga tillfälligt på grund av olycksriskerna i rulltrapporna, och notan för att åtgärda felen har beräknats till uppemot 300 miljoner kronor.

SL tycker att Trafikverket ska stå för notan. Enligt David Molins försöker man nu finna en lösning:

– Vi har en långsiktig och kortsiktig handlingsplan som SL har fått se, och vårt mål nu är att snabbt och säkert lösa problemen, säger han till tidningen.

Håll koll på Prideparaden

På lördag går Prideparaden av stapeln vid Norr Mälarstrand. Håll koll på höjdpunkterna under festivalen med Altt om Stockholms guide.

Dag för dag: Guldkornen under Pride-veckan

Trafikläget kan bli intensivt då både bilmässa och fotbollsmatch på Friends lockar besökare till centrala Stockholm. Prideparaden startar 13 och det kommer vara mycket begränsad framkomlighet. Här hittar du all info om trafiken.

Så undviker du trafikkaoset under paraden

Trafiken

Förutom ett tillfälligt stopp i trafiken på t-banans gröna linje 19 vid Gullmarsplan strax efter åtta i morse har inga större störningar i trafiken rapporterats.

Vädret

Det blir ännu en solig dag, mellan 25 och 29 graders värme och höga molnslöjor. Mot kvällen molnigare och till natten regn- eller åskskurar, enligt SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.