ANNONS

Stoppades för olycka – greps för vapenbrott

Vårmorgon i Stockholm.
Vårmorgon i Stockholm.
✔️Fyra greps efter trafikolycka ✔️Stockholmare i ryska Hungergames ✔️Strumpavtal olagligt ✔️Polisnäsan slår till Haninge ✔️Nedskärningar hotar i skolan
ANNONS

Stoppades för trafikolycka – greps för vapenbrott

Fyra personer greps efter en trafikolycka på Sveavägen vid 23 tiden i natt. Två av dem hade inget med själva olyckan att göra.

Det hela började med att en fotgängare blev påkörd och bilisten smet. När polisen träffade på två personer de trodde kunde ha med olyckan att göra, visade det sig att dessa båda var beväpnade med handeldvapen. Ytterligare en person lade sig i polisens arbete. Alla tre greps, två för vapenbrott, en för våld mot tjänsteman.

Senare kunde också bilföraren gripas. Denne är nu misstänkt för drograttfylla.

I Haninge inträffade en liknande händelse under natten när en bilist stoppades för kontroll. Bilisten visade sig vara beväpnad med batong och kniv.

Det är polisnäsan som slår till

– Det är polisnäsan som slår till. Det kan vara tid och plats eller en annan avvikelse som gör att man känner att det inte stämmer, säger Kjell Lindgren.

Stockholmare vidare mot ryska ”Hungergames”

Äventyraren Mats Goldberg, uppväxt i Hässelby, Huddinge och på Lidingö, har siktet inställt på den extrema överlevnadstävlingen som kallats för ”ryska Hunger games”. Tävlingen pågår under nio månader i den ryska taigan.

– När jag berättar att jag vill vara med i tävlingen ”ryska Hunger games” så tror folk att jag är galen, säger han till Mitt i 

Nu har han tagit sig vidare till andra omgången inför tävlingen.

ANNONS

Läs mer: Svensken närmare Hungerspelen

Strumpavtal var olagligt

I går kom domen från Förvaltningsrätten som konstaterar att det så kallade strumpavtalet var olagligt.  Hälso- och sjukvårdsdirektören som fattade beslutet har gått utanför sina befogenheter skriver domstolen. SVT nyheters avslöjade att chefen i en upphandling köpt specialstrumpor för 6000 kronor styck.

Läs mer: Strumpavtalet olagligt vårdchef gjorde fel

Nedskärningar hotar i skolan

Utbildningsförvaltningen i Upplands-Bro dras med fortsatta underskott. Nu varnar Moderaterna för att det kan leda till nedskärningar i skolpersonalen.

Läs mer:  M: ”Risk att skolpersonal sägs upp”

Solen fortsätter skina

Ännu en solig vårdag väntar alla Stockholmare. Dagen bjuder på soligt och 10-15 graders värme, något lägre vid kusten. I natt klart och temperaturer som kan dyka ner mot minus 2 grader, enligt SMHI:s prognos. Men ännu är det långt dit.