ANNONS

Stor skogsbrand nu släckt

Skogsbranden mellan Huddinge och Haninge är släckt. Skottlossning i Årsta. Aprilvädret vill inte ge sig. Här här måndagsmorgonens Stockholmsnyheter.
ANNONS

Skogsbrand i skogarna mellan Huddinge och Haninge

Den skogsbrand som under söndagseftermiddagen- och kvällen rasade i skogarna mellan Huddinge och Haninge kunde vi 20.30-tiden på söndagskvällen släckas. Ingen person ska ha kommit till skada och det är oklart hur branden startad.

– Det är mest markvegetationen som har brunnit, i form av mossa och torrt gräs, men området som har brunnit är närmare 20 000 kvadratmeter stort, säger Patrick Johnasson, operativ chef på Södertörns brandförsvar.

Allmänheten larmade om skottlossning i Årsta

Klockan 20.14 larmades polisen til Årsta sedan en person ska ha hört 3-4 smällar i området. Enligt vittnet ska det ha låtit som skott som avlossades. Polisen skickade flera patruller på platsen som dock inte hittade någon eller några misstänkta personer. Däremot säkrades tomhylsor på marken. Enligt polisen ska ingen person heller ha kommit in till akutsjukhusen med skottskador. Händelsen utreds som misstänkt vapenbrott.

Rånades på sin bil – inne på mack

En person ska ha rånats på sin bil på en bensinmack i Viksjö i Järfälla på söndagskvällen. Enligt polisen ska två maskerade personer ha kommit fram till bilägaren och hotat hen med kniv och ett pistolliknande föremål för att på så sätt tvinga till sig bilnycklarna. Förövarna ska sedan ha kört i väg med bilen. Bilägaren skadades inte fysiskt, men uppges av polisen ha blivit chockad av händelsen, som utreds som grovt rån.

Aprilvädret bara fortsätter

Efter en klar och solig inledning på dagen mulnar det efter hand på från väster. I eftermiddag drar det inte regn eller blötsnö som kan fortsätta även in under kvällen och natten. Dagen bjuder på 4-8 plusgrader, enligt SMHI