ANNONS

För stora barngrupper i Stockholms län

förskola
I dag väntas Stockholms politiker klubba beslutet om ett nytt naturreservat i Rågsved. Bland morgonens nyheter finns dessutom detta: Barngrupperna i länets förskolor är för stora, krav på gratis mensskydd i skolor och en kyrka kan förvandlas till krog.
ANNONS

Beslut om nytt naturreservat

I kväll är det kommunfullmäktige i Stockholms stad. Läs om de hetaste ämnena som kommer upp – bland annat beslut om Rågsveds naturreservat och om det nya bostadsområdet i Stadshagen på Kungsholmen. Nya Astoriaflygeln vid Nybrogatan på Östermalm ska också tas upp.

Större barngrupper än rekommenderat

Barngrupperna i Stockholms läns förskolor är större än i resten av landet – och större än vad Skolverket rekommenderar. Det visar en kartläggning som P4 Stockholm har gjort.

Skolverkets rekommendation för 1–3-åringar är 12 barn per grupp men i Stockholm är snittet 13. För 4–5-åringar är rekommendationen 9–15 barn men i Stockholms län är snittet 17.

”Inför gratis mensskydd i skolor”

I dag är det Internationella mensdagen. I Solna passar Vänsterpartiet på att motionera om gratis bindor och tamponger i skolorna och på ungdomsmottagningar.

– Jag minns själv när mensen kom, mitt under en lektion och hur jobbig den dagen var. Om det hade funnits gratis mensskydd hos skolsyster hade jag tacksamt gått dit för att hämta mig ett trosskydd, och sluppit skamkänslorna och rädslan för blodfläckar på byxorna, säger Linda Cigéhn, fullmäktigeledamot för Vänsterpartiet i Solna,

ANNONS

Fler hembesök hos förstagångsföräldrar

Nu ska fler förstagångsföräldrar i Stockholms län få hembesök från BVC, skriver Dagens Nyheter. Orsaken är att försöket i Rinkeby var så lyckat – föräldrar där anser att de fått större kunskap om sina barns utveckling och mer kunskap om vad det innebär att vara föräldrar. Där blir de utökade hembesöken permanenta.

Dessutom ska de införas på sjua andra platser: först i Rågsved och Skärholmen den 1 september och senare även i Hässelby, Fittja, Rissne-Hallonbergen, Flemingsberg och Kista-Husby.

Kyrka kan förvandlas till krog

Middag i kyrkan, kan det var något? Det tycker Rolf Sohlman, som  äger Lilla Alby kyrka i Sundbyberg. Han vill göra om kyrkan till en restaurang. Dessutom vill han bygga ett lägenhetshotell alldeles intill kyrkan.

Kollektivtrafiken flyter

Inga störningar rapporteras denna morgon, i tunnelbane-, pendeltågs- och busstrafiken.

Bra med solhatt i dag också

Det blir ännu en varm och solig dag. Mitt på dagen blir det mellan 21 och 26 grader varmt i länet. Läge för solhatt i dag också alltså!  I kväll blir det mellan 15 och 17 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.