ANNONS

Storbråk efter derby på söndagen

Sönderslagen inredning på krog i Gamla stan efter huliganbråk.
Sönderslagen inredning på krog i Gamla stan efter huliganbråk.
Det blev storbråk efter gårdagens fotbollsmatch mellan Hammarby och Djurgården. Fastighetsägare tjänar storkovan på att hyra ut lägenheter - som hotell.
Valborgsfirande i dag och läget i morgonrusningen är lugnt.
ANNONS

Storbråk i Gamla stan efter fotbollsmatch

Det blev stökigt i går efter fotbollsderbyt på Tele2 arena mellan Hammarby och Djurgården.

En restaurang i Gamla stan förstördes när ett hundratal personer började slåss. Polisen misstänker huliganbråk.

– Det flög stolar på stället. En av vakterna berättade också att han hade fått ett glas i ansiktet, säger ett vittne till Aftonbladet.

– Det har sammantaget varit stökigt idag och det har drabbat de supportrar som velat gå på ett tryggt och trevligt evenemang, säger Peter Nylind, kommenderingschef för polisens insats.

Polisen rapporterar på sin hemsida att 65 personer avlägsnades redan innan matchen på grund av ordningsstörningar. En entrévärd ska ha blivit sexuellt trakasserad. Bengaliska eldar tändes både utanför och inne på arenan. Fall av misshandel samt våld mot tjänsteman anmäldes. Dessutom anmäldes två fall av våldsamt upplopp, inne på arenan och utanför.

Hyresrätter hyrs ut som hotell

Fastighetsägare i innerstan tjänar stora summor på att förvandla vanliga hyresrätter till hotelliknande korttidsboenden. Det visar Mitt i;s granskning.

Valborgsmässoafton

Vill du besöka en majbrasa i afton men vet inte var? Vi har en superlista för Storstockholm här:

ANNONS

Läget i trafiken

SL rapporterar inga större störningar, förutom  ett tidigare stopp som har orsakat förseningar på Roslagsbanan mot Kårsta.  Den som ska åka till Uppsala med pendeltåg uppmanas var ute i god tid då många reser dit i dag för valborgsfirande.

Många är lediga och rusningstrafiken på vägarna kan väntas rulla på bra.

Vädret

En molnig dag väntar och det bli mellan 10 och 14 grader. Det blåser i nordost. Till natten tilltar vinden och regnskurar är att vänta. Då runt 5 grader.  Detta enligt SMHI.