Storbråk mellan gäng i Tensta – två till sjukhus

Ett 20-tal personer råkade samman sent under lördagskvällen.
Ett 20-tal personer råkade samman sent under lördagskvällen.
Ett 20-tal personer hamnade i storbråk, S i Kista vill att kommunen gör mer för föreningslivet och så blir det riktigt varmt på söndagseftermiddagen. Det här är morgonens och nattens nyheter.

morgonkollen balk nattens händelsenyhet

Storbråk mellan gäng i Tensta

Klockan 22.19 larmades polis till Tensta norr om Stockholm för att reda ut ett storbråk mellan ett 20-tal personer. De hade med sig knivar och olika typer av tillhyggen vilket ledde till att två skadades och fick föras till sjukhus. En annan person greps och anhölls för grov misshandel alternativ försök till mord.

Polisen berättade för flera medier att det rörde sig om någon typ av uppgörelse och att det som började med verbala okvädningsord till slut mynnade ut i handgemäng.

– Flera av personerna ska ha burit på knivliknande föremål och andra tillhyggen, de var ute efter att bråka helt enkelt, säger Carina Skagerlind på polisens ledningscentral till DN. 

morgonkollen balk morgonens stockholmsnyhet

Bättre föreningsliv – mer trygghet

Elvir Kazinic (S), vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd, vill att kommunen ska satsa mer på det lokala föreningslivet i stadsdelen, rapporterar P4.  Då, menar han, kommer tryggheten och förtroendet för stadsdelsförvaltningen att öka. Ett problem är att många föreningar inte söker stöd.

– Vi tycker det ska finnas en person som ska skapa relationer med föreningar, som besöker dem och som ser till att de blommar, säger han.

Stadsdelsförvaltningen anser att det redan finns en sådan person – men det räcker inte menar Elvir Kazinic.

morgonkollen balk läget i stockholmstrafiken

Lugnt på vägarna

Något typ av vårtecken är det nog att det inte råder några generella varningar för halka på vägarna. Vägbanorna är helt enkelt torra när temperaturen ligger över nollan. Dock kan det finnas risk för någon halkig sträcka lokalt.

morgonkollen balk dagens stockholmsväder

10 grader i eftermiddag

Det som börjar i grått och mulet kommer senare under dagen att utvecklas till något glättigare. Det spricker nämligen upp från norr och temperaturerna kan bli så höga som 10 plusgrader, enligt SMHI.