ANNONS

Stormdrabbade kunder får 400 miljoner i ersättning

Stormen Alfrida slog ut strömmen på Runmarö i Värmdö.
Ulla Larssons ström på Runmarö i Värmdö gick när Alfrida drog förbi.
Elbolagen ska pröjsa miljoner i ersättning efter stormen Alfrida, det är halkigt i norra länet och SL:s "skitvecka" verkar vara över – trafiken går enligt tabell. Det här är natten och morgonens nyheter.
ANNONS

Miljoner till kunder drabbade av Alfrida

Stormen Alfrida drog över Roslagskusten och drabbade framför allt kommunerna i norrort. Det är sedan tidigare känt att exempelvis 2400 elkunder i Vallentuna ska få ersättning. Nu har man summerat notan för samtliga elbolag – 400 miljoner kronor ska man pytsa ut varav Vattenfall ska stå för 350 miljoner, rapporterar SVT. 

– Det är som ett straff för oss för att vi inte har levererat el för den period som vi ska leverera, säger Magnus Hall, vd för Vattenfall till SVT.

Enligt lagen ska kunder få ersättning med minst 1 000 kronor för ett avbrott som varar längre än tolv timmar.

SL rullar på enligt tabell

Efter vad SL själva kallar för ”en riktig skitvecka” ser det ut som att trafiken äntligen flyter på som den ska. Vid sextiden fanns inga större rapporterade avvikelser och människor ska förhoppningsvis kunna ta sig till jobbet i tid.

Halkigt i norra länet

Varningar har gått ut för stora delar av norra länet om halka. Väglaget är vått och bilister uppmanas att ta det försiktigt.

Blandat väder

Det kan bli regn och blötsnö i norra länet under morgonen. Under dagen skingras molnen något och vi erbjuds 2 till 4 plusgrader. Kan halka ner under nollan till natten.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.