ANNONS

Flera störningar efter nattens snöfall

Mycket snö väntas försvåra morgontrafiken.
Mycket snö väntas försvåra morgontrafiken.
Här kommer morgonkollen med mycket fokus på trafikläget i huvudstaden. Flera bussar väntas att bli försenade, både av snö och statsbesök. Hela Lidingöbanan drabbad av förseningar.
ANNONS

Efter snöfallet: ”Håll koll på SL:s hemsida”

Efter nattens snöfall kan kollektivtrafiken påverkas under onsdagsmorgonen.

– Just nu har vi lokala förseningar och indragna hållplatser på grund av halkan. Viktigt att man håller koll på vår hemsida innan man ger sig ut, säger Mattias Varg på SL:s pressjour till Mitt i.

Morgonrusningen hade vid 06:30-tiden inte riktigt kommit igång och trafiksituationen kan ändras snabbt. Då var det inga förseningar på pendeltåg eller tunnelbana.

Däremot rapporterades det om att hela Lidingöbanan drabbas av förseningar och inställda avgångar.

Statsbesök påverkar busslinjer

Förutom snön kommer vissa busslinjer i innerstan att få omlagda körvägar och indragna hållplatser under onsdagen. Detta beror på ett statsbesök.

Busslinjer som påverkas: 2, 54, 55, 57, 65, 69 och 76.

Halka på vägarna

Morgontrafiken möter snö och modd. De större högtrafikerade vägnätet har våta vägbanor med inslag av modd. På det mindre lågtrafikerade vägnätet råder det vinterväglag. Fortsatt risk för halka i samband regn eller snöblandat regn på kalla vägbanor.

Efter kritiken: SL stoppar skip stop nästa år

Alliansen i landstinget avbryter skip stop senast år 2019 men helst tidigare.
– Vi kan inte gå vidare med ett upplägg som inte möter resenärernas behov, säger Kristoffer Tamsons (M).

S om skip stop: ”Ett misslyckat experiment”

Bättre kollektivtrafik – och bättre dialog med kommunerna när kollektivtrafiken ändras. Det kräver Socialdemokraterna i landstinget efter beskedet om att slopa snabbtågen på Ostkustbanan.
– Deras skip stop-experiment var ett misslyckande, säger oppositionsrådet Erika Ullberg (S).

Nackapolisen söker vittnen

I måndagseftermiddags vid 15:30-tiden rånades en 8-årig pojke i Järla på sin mobiltelefon när han var på väg hem från skolan. Ett flertal personer ska ha tvingat till sig telefonen, bland annat med hjälp av en kniv. Nu söker Nackapolisen vittnen till rånet som inträffade vid en busshållsplats i närheten av Järla sjö.

Snöfall orsakade problem runt om i Stockholm

Hala spår stoppade t-banan, flera olyckor i trafiken och inställd färja. Det hårda vädret påverkade Stockholm på flera sätt. Och under natten till onsdagen har det kommit mer snö.

”Upp till trafikutövarna att se utmaningarna”

SL uppmanar sina bussoperatörer att hålla noga koll på förutsättningarna inför onsdagsmorgonens trafik. Under tisdagens snöoväder fastnade ett antal bussar och en körde i diket.

For fram i över 100 km/h på isen

Kitesurfaren Robin Larsson från Lidingö kunde inte motstå att ge sig ut på Ullnasjöns is när det blåste som mest under tisdagen. Och visst slog han sitt hastighetsrekord på skridskor – 101,48 kilometer i timmen var toppfarten.

…och så (snö)vädret

En mulen dag med en temperatur strax under 0:an. Under förmiddagen kommer det enligt SMHI att börja snöa igen. Snöfallet ska hålla i sig fram till kvällen. Vindstyrkan förväntas att ligga mellan tre och fem meter per sekund.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.