ANNONS

Störningar i tågtrafik och för stadsbussar

Två av fyra spår var på torsdagsmorgonen avstängda.
Två av fyra spår var på torsdagsmorgonen avstängda.
Den nedrivna kontaktledning norr om Upplands Väsby som lamslog trafiken i går är inte helt lagad förrän i eftermiddag. Och inne i Stockholms city blir det också lite trafikstörningar när Norge firar 17 maj.
ANNONS

Tågtrafiken helt igång i eftermiddag

Tågtrafiken norr om Stockholm kommer inte att vara helt igång förrän i dag på eftermiddagen. Två av fyra spår är ännu avstängda, och de två övriga beräknas öppna i eftermiddag.

– Hälften av SL:s pendelavgångar får ställas in, likaså SJ:s Uppsalapendel. Fjärrtågen går, men de kan drabbas av förseningar, säger Beisy Sundin, presskommunikatör vid Trafikverket.

Det var igår vid 15.30 som en kontaktledning revs ner på en 200 meter lång sträcka norr om Upplands Väsby. Dessutom började det brinna vid banvallen. All tågtrafik fick ställas in, och två tåg stod så till att de måste evakueras. Först vid 23-tiden kunde två spår öppnas.

SL går med vinst

SL får ett överskott med 400 miljoner kronor 2018, enligt bolagets prognos.

Biljettintäkterna ökar med 4,3 procent mot förra året, vilket motsvarar 85 miljoner kronor.

Det är främst försäljningen av 30-dagarsbiljetterna som ökat. SL får nu i uppdrag att snabbanalysera hur överskottet ska användas för att förstärka trafiken, skriver moderaterna i Stockholm läns landsting i ett pressmeddelande.

Norge firar i dag

I dag är det dags att vifta med den norska flaggan när Norge firar sin nationaldag.

En parad utgår från Nybroplan vid 16-tiden och går mot Skansen vilket påverkar busstrafikens linjer 2, 54, 55, 67, 69 och 76.

Bussarna kommer att köra andra vägar och stannar inte vid sina ordinarie hållplatser.

ANNONS

Lämna lägenheten – få halv miljon

Ombildningen 344 lägenheter i Sundbyberg har en udda lösning.
De som inte kan få banklån får nu i stället 500 000 kronor mot att ett investmentbolag tar över bostaden.

Svalare väder

Sommarvärmen tar lite paus och i dag blir det växlande molnighet, 15-20 grader och nordlig eller nordostlig vind med upp till hårda vindbyar vid kusten, enligt SMHI.