Studenter med psykisk ohälsa i kläm

Djurö vårdcentral får pröva mobil journalföring.
Studenthälsan larmar om högt tryck. Samtidigt som många studenter mår allt sämre har vårdcentralerna lång väntetid på att få hjälp.

Lång väntetid på vårdcentraler drabbar studenter

Många studenter mår psykiskt dåligt, men på vårdcentralerna är väntetiderna ofta långa.

Studenthälsomttagningen på Karolinska institutet slår nu larm om hård belastning när många studenter i stället söker sig till dem för att få vård, rapporterar SVT.

Lång väg tillbaka från det kriminella livet

Förra året skedde 129 skjutningar i Stockholm. Samtidigt tröttnar flera på livet som kriminell och vill hoppa av gängen.

Peter Svensson och Rene Lobos visar att det går att lämna ett liv med våld och droger.

Så vill åklagaren få bukt med gängen

Avlyssning av krypterad datatrafik. Hemlig rumsavlyssning via mobilen och hemlig fotografering via mobilen. Det vill Lise Tamm, chefsåklagare på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, sätta in mot gängen i Stockholm.

Familjen var ”bra” – domstol friade mannen

En 37-åring man som åtalats för att ha misshandlat sin fru friades nyligen av Solna tingsrätt. Det rapporterar Aftonbladet.

Anledningen var enligt domstolen att familjen ”verkar vara en bra familj”.

Polisen Paul Beijnes anmälde Karolinska för brott

Efter att ha följt DN:s granskning av de många turerna på Karolinska, inte minst att sjukhuset tackade nej till hjälp att operera cancerpatienter, tog polisen Paul Beijnes saken i egna händer – och anmälde sjukhuset.

Nu utreds händelsen som grovt vållande till annans död, rapporterar DN.

Läget i trafiken

Inga större störningar har rapporterats i kollektivtrafiken.

Saltsjöbanan trafikeras av fyravagnståg under morgon- och eftermiddagstrafiken under måndagen. Detta på grund av vagnsbrist. Även direktussar mellan Fisksätra och Slussen förstärker under morgonen.

På vägarna är det halt.

På Huddingevägen, länsväg 226, inträffade en krock mellan tre bilar strax före klockan sju. Olyckan ska ha skett i korsningen med Hälsovägen där även trafiksignalen är ur funktion.

Molningt och kanske lite snö

Vädret bjuder på moln och kanske någon snöflinga, medan det i kväll kan bli lite mer när ett ihållande snöfall passerar. Temperaturen blir mellan en och fem minusgrader.