ANNONS

Snön orsakar stora problem i kollektivtrafiken

Genrebild.
Genrebild.
Studentlägenheter hyrs ut olovligt via Airbnb, pendeltågstrafiken lider av stora problem och det är halt och snöigt på vägarna i länet. Det här är nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Stora bekymmer i kollektivtrafiken

Roslagsbanan: 

Det är helt stopp på Roslagsbanans samtliga linjer. Ersättningsbussar ska sättas in, i övrigt hänvisas man till den vanliga busstrafiken. En buss pendlar mellan Lindholmen – Kårsta. En buss pendlar mellan Lindholmen – Danderyd sjukhus. En buss pendlar mellan Österskär – Danderyd sjukhus.

Pendeltågen: 

På pendeltågen förekommer det också inställda avgångar på samtliga linjer. Ett växelfel i Upplands Väsby  innebär förseningar och inställda avgångar mot Märsta/Uppsala och Södertälje centrum. Pendeltåg från Uppsala mot Södertälje Centrum stannar inte heller i Upplands Väsby.

Det förekommer inställda tåg på linje 44 mellan Bro/Kalhäll samt Älvsjö på grund av rådande väderlek.

Saltsjöbanan: 

På Saltsjöbanan har tågen bara fyra vagnar på grund av vagnsbrist. Bussar stärker upp från Fisksätra till Slussen.

ANNONS

Bussar: 

Det är oregelbunden trafik på väldigt många busslinjer i länet. Här har SL flaggat för oregelbunden trafik: Haninge, Huddinge, Botkyrka, Innerstan, Järfälla, Lidingö, Nacka, Värmdö, Tyresö.

Situationen uppdateras hela tiden och SL hänvisar till sl.se eller MyHeadsapp.

Studentlyor bebos av besökande turister

20 000 studenter står i kö för en bostad i Stockholm. Samtidigt hyrs flera studentlägenheter ut till turister via internettjänsten Airbnb , rapporterar P4 Stockholm. 

I flera bostadsområden i Stockholm dominerar studentlägenheter vilket gör bostäder attraktiva för turister på besök. De lägenheter som läggs ut på tjänsten hyrs ofta visar granskningen. Bland annat har en lägenhet i Skrapan på Södermalm fått mer än 137 recensioner.

Att hyra ut en studentlägenhet via Airbnb är inte tillåtet. Studenterna får bara hyra ut till andra studenter och bara om de stannar i minst fyra veckor. Förra året blev 104 personer av med sina studentbostäder på grund av olovlig andrahandsuthyrning.

Halkigt och snöigt på vägarna

Det råder varningar i stora delar av Stockholms län vad gäller besvärligt väglag. Det är halt och problem med snön som bildas i drivor och packas tätt. I höjd med Tallkrogen på väg 73 mot Nynäshamn har en bil voltat och ligger i diket. Ett körfält är avstängt söderut.

Mulet och iskallt

Det blir en mulen dag med temperaturer ner mot 10 minusgrader. Till kvällen kan snön börja fall igen. Det blir svag vind, ikväll från syd.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.