ANNONS

Styrelsen för Karolinska sjukhuset avgår

Hela Karolinskas styrelse byts ut.
Hela Karolinskas styrelse byts ut.
Karolinska universitetssjukhusets styrelse byts ut. Man meddelar även i ett pressmeddelande att man ”ställer sina platser till omedelbart förfogande”.
ANNONS

Landstingets alliansledare skriver på DN Debatt att Karolinskas styrelse byts ut. Samtidigt meddelar styrelsen för Karolinska i ett pressmeddelande att man ”ställer sina platser till omedelbart förfogande”.

Sjukhuset har granskats sedan november. Det har bland annat kommit fram mångmiljonkostnader för konsulter med bristande fakturaunderlag, försenade canceroperationer för akut sjuka patienter, flera fall av jäv och egna ekonomiska intressen i en ifrågasatt vårdmodell.

Alliansen i landstinget har kallat till presskonferens på förmiddagen.

Morddömd får vänta resning

För tre veckor sedan beviljades morddömde Esa resning. Men nu har åklagaren lämnat in en begäran om ytterligare fyra veckors utredning av ärendet, rapporterar SVT.

SVT träffar honom på Norrtäljeanstalten där han avtjänar sitt straff.

– Det är en lång väntan, själva processen har tagit väldigt lång tid. Jag skulle vilja veta om det blir någon ny rättegång eller om åklagaren kommer lägga ner åtalet, säger Esa Teittinen till SVT

M kräver att regeringen agerar mot kyltornen

Fyra avled och åtta smittades av legionella som spreds i luften från ett kyltorn i Kista.
– Det här är ett allvarligt problem och regeringen måste agerar nu och vidta åtgärder, säger Beatrice ask (M), talesperson i civilförsvars- och civilberedskapsfrågor.

ANNONS

Rödgröna stoppar religiösa skolor i Botkyrka

De rödgröna tänker stoppa etableringen av nya religiösa friskolor.
I alla fall i lokaler som kommunen äger.
Enligt ett förslag vill den rödgröna majoriteten ta fram ett förbud mot att hyra ut till religiösa friskolor.

Det blir en solig onsdag

Vårsolen fortsätter att lysa över Stockholm under dagen. Det blir upp till 7 plusgrader under dagen och minus 2 grader under natten.