Sundbyberg är årets superkommun

Det är mest attraktivt att bo i Sumpan, två gripna efter jack-rån i Bromma och tågtrafiken igång igen. Här är nattens viktigaste Stockholmsnyheter.

Sundbyberg är årets superkommun

Det är tidningen Dagens Samhälle som utser årets superkommuner i tre kategorier. Och bland storstadskommunerna knep Sundbyberg förstaplatsen, framför Stockholm och Solna. ”Det mesta strävar uppåt i Sundbyberg. Invånarantalet, husen och tillväxten. Sveriges till ytan minsta kommun växer mer än någon annan”, skriver Dagens Samhälle.

Rånades på sin jacka av tre personer

En person ska på onsdagskvällen ha blivit rånad av tre personer vid tvärbanestationen Norra Ulvsunda i Bromma. Enligt polisen skedde rånet en stund innan klockan 20 och gärningspersonerna ska ha tvingat till sig en jacka.

När polisen kom till platsen kunde de snart hitta två personer i närheten som var i färd med att gömma just en jacka. De greps och polisen sökte under kvällen och natten med hundar i området efter en tredje med misstänkt, men utan att hitta någon.

Inget mer strul efter tågstopp

Onsdagskvällen var strulig för många som skulle ut och åka tåg. En brand i elsystemet orsakade sent på eftermiddagen att spåren mellan Älvsjö och Flemingsberg blev strömlösa. Men sedan morgontimmarna rullar tågen återigen som de ska.

– All trafik passerar på streckan och vi har fyra spår öppna och inga störningar, säger Eva Nordén, presskommunikatör på Trafikverket.

Fånge avled vid transport

En häktad person som skulle föras från häktet i Sollentuna till sjukhus avled under transporten på tisdagen. Det är oklart vad som orsakat dödsfallet och varken polisen eller kriminalvården vill gå in på några detaljer.

Händelsen ska nu utredas av både polisen och kriminalvården.

79-åring vill aldrig sluta med basket

Kristofer Hahne, 79, tränar ungdomar i Spånga Basket fyra dagar i veckan.

– Jag tror inte att jag håller på i 20 år till – men för närvarande känner jag mig väldigt pigg. Jag kommer att fortsätta så länge jag kan ta mig till träningarna själv, säger han.

Mer mulet framåt dagen

Torsdagen börjar klart och soligt efter en kall natt, men fram på dagen väntas det mulna på från sydväst. Temperaturen hamnar mellan 6 och 9 grader, enligt SMHI.