ANNONS

Tågen kör för fullt från Stockholm igen

Sj-tåg
Efter stora störningar kan alla tåg köra för fullt från Stockholm.
Efter stora störningar kan alla tåg köra för fullt från Stockholm.
Och stan får ett nytt jättegarage plus ett nytt jätte-ölställe.
Det här är morgonens och nattens hetaste nyheter.
ANNONS

Full tågkapacitet efter incident

En nedriven ledning och ett växelfel i Flen gjorde att fjärrtågen från Stockholm drabbades av stora förseningar under söndagen. Vid 02.00 var dock arbetet med att städa upp efter olyckan klart.

– Från och med då kunde tågen köra med full kapacitet igen, säger Sofia Lindahl presskommunikatör på Trafikverket.

Jättegarage klubbas

Stockholms nästa jättegarage kommer att ligga i Hjorthagen. I kväll väntas kommunfullmäktige i Stockholms stad klubba genomförandet av 1 600 nya parkeringsplatser. Utöver mötet ska det även tas beslut om en ny idrottshall i Söderort och en handelsplats i Bromma.

Dom mot Kulturprofilen

På måndagen väntas tingsrättens dom mot den så kallades Kulturprofilen falla. Mannen är åtalad för två fall av våldtäkt, och i förra veckan häktades han, på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt. Detta eftersom åklagaren menar att det är stor risk att mannen försöker lämna Sverige.

Mikrobryggeri öppnar i stora lokaler

The Farm är bryggeriet Stockholm Brewings stora satsning. Från att ha bryggt i en källarlokal på Söder har de skaffat sig en enorm yta på 900 kvadratmeter i Frihamnen – i dag öppnar bärsstället.

ANNONS

Undvik Södra länken

Stockholms lokaltrafik ska köra på utan några större störningar enligt SL. På länets går det trögare på många platser enligt trafiken.nu.

Bilister uppmuntras att undvika Södra länken om det är möjligt på grund av långa köer där. Vid E18, trafikplats Kista i riktning mot Stockholm är en vägren blockerad efter en olycka. Och på Väg 73 vid Trafikplats Gubbängen i riktning mot Stockholm har det skett en olycka som skapar köer på väg 229. 

Mulen måndag att vänta

Arbetsveckans första dag bjuder inte direkt på något kalasväder i Stockholm. 10-12 grader och gråa moln är att vänta enligt SMHI.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.