ANNONS

Tältprotesterande i Solna måste flytta i dag

Tältprotester i Solna måste bort i dag, AIK missade guldchansen igen, polisen söker moped efter skottlossning och nu börjar vardagen för nya grönblå styret i Stockholms stad.
Här är morgonens Stockholmsnyheter.
ANNONS


Tälten inte tillåtna – måste flytta

Flera personer protesterar i Solna mot att kommunen inte kan hjälpa dem med bostäder.

Protesten sker genom att gruppen tältar, vilket inte är tillåtet då det råder campingförbud i kommunen. I dag måndag måste tälten bort, skriver Svt Stockholm.

För två år sedan var personerna nyanlända i Sverige och deras tillfälliga bostadskontrakt med kommun har nu gått ut.

– Det har gjorts väldigt tydligt från Solna stads sida redan från början att det här är tillfälliga tvåårskontrakt. Efter de två åren förväntas de fixa egen bostad, säger Rasmus Sandsten, pressansvarig på Solna stad, till Svt Stockholm.

Första KF i Stockholms stad med nytt styre

I dag går bland annat Anna König Jerlmyr (M) och Daniel Helldén (MP) till kommunfullmäktige som grönblå borgarråd för första gången.

På agendan finns bland annat sänka hastigheterna på flera av stadens gator från 50 km/h till 30 eller 40 km/h.

Polisen söker moped efter skottlossning

Två personer skadades efter en skottlossning i Hagsätra på söndagskvällen. Tekniska undersökningar har skett på platsen.

Polisen har inge gripit någon men har fått uppgifter om att det rör sig om två gärningspersoner var av en av dem ska ha burit ett vapen.

Ett tvåhjuligt fordon, polisen tror det rör sig om en moped, ska ha lämnat platsen kring Örby idrottsplatsen i hög hastighet, det skriver polisen i sin händelserapport på nätet.

Misstänkt våldtäkt i Kärrtorp

Vid 19-tiden på söndagen fick polisen larm om en våldtäkt utomhus i Kärrtorp, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har pratat med brottsoffret och gärningspersonen ska ha kommit ikapp bakom henne.

Vid 21-tiden skriver polisen att det framkommit genom utredningen att ”gärningspersonen utsatte brottsoffret för ett våldtäktsförsök”.

AIK missade guldet – igen

Solnalaget missade återigen chansen att säkra SM-guldet i fotbollens herrallsvenska. Nu återstår endast en match, den spelas i Kalmar nästa söndag.

Drottningholm

Två personer greps av högvakten på Drottningholm under söndagen för att ha flugit med drönare för nära slottet. Försvarsmakten överlämnade personerna sedan till polisen.

De två personerna är nu misstänkta för brott mot skyddslagen, skriver polisen på sin hemsida.

Trafiken

En olycka på Norrtäljevägen nära rondellen vid Roslagstull har rapporterats in under morgonen. Enligt polisen på plats handlar det om en moped som kört omkull.

– Första uppgifterna sa motorcykel men det ska vara en moped, vi vet mer snart, säger Eva Nilsson, presstalesperson hos polisen.

En stillastående lastbil på E4 vid Järva krog blockerar ett körfält mot Stockholm och orsakar köer vid 08-tiden.

Ytterligare ett fordonshaveri på E18 i höjd med Täby galopp orsakar köer in mot Stockholm.

Vädret

Det blir en grå och mulen dag i Stockholm. Runt 8 grader, enligt SMHI:s prognos.